AB üyesi olmayan ülkelerde tanıtımı için değeri 10 milyonu aşan şarap ihalesi

Sevilay

Yeni Üye
Toskana şaraplarının dış pazarlardaki, özellikle Avrupa dışındaki pazarlardaki varlığını güçlendirmek. Bu sonuca ulaşmak için Toskana Bölgesi, 10 milyon 800 bin avronun üzerinde bir bedelle ihale açtı; bu tutar şu şekilde bölünecek: 2024/2025 kampanyası için sunulan projeler için yaklaşık 9 milyon ve yerleşim için 2 milyonun biraz altında. İlgili projelerin önceki kampanyalara olan bakiyeleri.

Toskana Bölgesi başkanı ve tarım-gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi, Toskana şarabının kalitesi sayesinde kendisini giderek daha fazla kabul ettirdiği küreselleşmiş bir pazarda, şirketlerin ürünlerini dışarıda da tanıtmalarını desteklemeye devam etmenin önemli olduğunu gözlemledi. AB, çünkü şarap tedarik zinciri tüm tarım-gıda sektörü için itici bir güç oluşturuyor. Bu nedenle Bölge, bu yıl da topluluk kaynakları sayesinde Toskana şirketlerinin giderek daha rekabetçi olmasına ve Toskana ürünlerinin kalitesinin dünya çapında tanınmasına ve takdir edilmesine yardımcı olacak finansmanı kullanıma sunuyor.

Toskana şarabının Avrupa dışındaki ülkelerde tanıtılması ve tanıtılmasıyla ilgilenen şarap sektöründeki şirketler, 10 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10.00'dan 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 13.00'e kadar şarap tanıtımına sektörel müdahaleyle ilgili başvuruda bulunmak için zaman tanıyacak. şarap sektörüne yönelik ulusal destek programına dahil olan üçüncü ülke pazarları.

İlgilenen firmalar kendi tanıtım projelerini sunarak masrafların %50'sine kadar talep edebileceklerdir. Katkı diğer kamu yardımlarıyla birleştirilemez. Başvurular Sviluppo Toscana SpA web sitesi aracılığıyla Toskana Bölgesine gönderilmelidir.

Mesleki ve meslekler arası kuruluşlar, şarap üreticisi örgütleri veya bunların şarap üreticisi örgütleri birlikleri, koruma konsorsiyumları, tek veya ilişkili üretici şirketleri, şarap sektöründe ve tarım ürünlerinin tanıtımında kanıtlanmış deneyimi olan kamu kuruluşları (Bölgeler, Özerk İller ve Özerk İller gibi idareler hariç) Belediyeler), iş dünyası birlikleri (geçici de olsa), konsorsiyumlar, federasyonlar ve kooperatif toplulukları ve iş ağları.

Her proje için maksimum kamu katkısı limiti 500.000 avroyu geçemez.

Özellikle kalite, gıda güvenliği veya çevre açısından bölgesel şarap üretiminin yüksek standartlarını vurgulayan halkla ilişkiler, tanıtım ve reklam faaliyetleri finansmana uygun olacaktır; uluslararası öneme sahip etkinlik, fuar ve sergilere katılım; bilgilendirme kampanyaları (özellikle menşe belirleme sistemleri, coğrafi işaretler ve organik üretim hakkında); Gerçekleştirilen bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerinin sonuçlarının değerlendirilmesine yönelik çalışmalar.