Acil durumlarda savunmasız kişilere yardım eden Giani: “Toskana modeli Garfagnana’da doğdu”

Sevilay

Yeni Üye
Toskana, acil durumlarda kırılgan konuların yönetimine yönelik ilk ulusal tatbikat için Sivil Koruma Dairesi tarafından seçilen bölgedir. Castelnuovo Garfagnana’da bu sabah belediyenin üç büyük bölgesinde hamile kadınlar, bebeklerini emziren anneler, yaşlılar ve engelliler toplandı. Deprem ya da acil bir durumda ne yapılmalı, gruplar halinde nasıl toplanılmalı, kendinizi nasıl korumalısınız, birbirinize nasıl yardım etmelisiniz. Sabah 10.30’da başlayan ve saat 16.00’da sabah saatlerinde iki deprem simülasyonu ile sona eren uzun ve detaylı bir tatbikat ve dolayısıyla prosedürlerin hayata geçirilmesi. İşte acil durumlarda kırılgan insanların yönetimi için “Toskana modeli”. Amaç: Toskana’da ve ülkenin geri kalanında öğretilebilecek yeni prosedürleri tanımlamak.

Organizasyon ve uygulamada, Ulusal Sivil Koruma Departmanı, Sivil Koruma Departmanı ve Bölgesel Koordinasyon Maxiemergenze Sağlık Fonksiyonu, Lucca İli, Lucca Eyaleti, Kuzey Batı Toskana Yerel Sağlık Otoritesi, Birlik ile birlikte Toskana Bölgesini dahil etmiştir. Garfagnana Belediyeleri ve Castelnuovo Belediyesi, tüm Castelnuovo di Garfagnana Sivil Koruma sistemi ve planı dahilindeki belediye sivil koruma gönüllü dernekleri ile birlikte. Güne, diğerlerinin yanı sıra Bölge Başkanı Eugenio Giani, sivil koruma meclisi üyesi Monia Monni, bölgesel sivil koruma müdürü Giovanni Massini ve Castelnuovo belediye başkanı Andrea Tagliasacchi katıldı.

Başkan Giani, Belediye Başkanı Tagliasacchi ve tüm gönüllülere işbirlikleri için teşekkür ederek, “Ulusal Sivil Koruma Dairesi’nin Bölgemize böylesine önemli bir tatbikatın gerçekleştirilmesini teklif etmesi gerçeğinin bizi onurlandırdığını ve topraklarımızın, topraklarımızın ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini” vurguladı. belediyeler ve sivil koruma sistemimiz, çok fazla hazırlık ve beceri gerektiren hassas bir prosedürü uygulamaya koyma konusunda etkin ve yeteneklidir. Bu, ulusal düzeyde bir ilktir ve ulusal sivil korumanın, birinci sınıf bir merkezin ve büyük uzmanlık kazanmış uzman gönüllülerin bulunduğu Castelnuovo Garfagnana’yı seçmesinden gurur duyuyoruz. Bugün Castelnuovo’nun gerçekliği, nüfusun en kırılgan insanlarının yer aldığı çok önemli bir şeyi denememize olanak sağladı ve bir doğal afet durumunda gerçekten çevik, verimli ve etkili bir çözüm sunabildiğimizi gösterdik. keskin.”

Konsey üyesi Monni, “Avrupa direktiflerini ilk kez takip ederek, daha sonra yeni bir prosedür geliştirmeye hizmet edecek kapsamlı bir tatbikat uygulayan Ulusal Sivil Koruma Dairesi ile olan bu işbirliğinden büyük gurur duyuyoruz” dedi. Bütün ülkeye örnek. Felaket senaryolarında açıkça daha büyük zorluklarla karşılaşan, özel ihtiyaçları olabileceğinden, şu ana kadar spesifik bir yanıtın bulunmadığı ve bunun yerine herkesin korunması ve güvende tutulması gerektiğinden var olması gereken kırılgan kişilere yönelik bir tatbikat. Acil durum. Ve bu yanıt Toskana’dan geliyor.”

Tatbikatın dayanak noktası Castelnuovo Belediye Operasyon Merkezi idi; bu merkezin aynı zamanda bekleme alanlarının (belediyede 34) doğrulanması ve belediye sivil mevzuatında öngörülen hassas kişilerin yönetimi prosedürünün doğrulanması ile operasyonlarını test etme özel hedefi de olacaktır. yerel sağlık yetkililerinden doktorların ve SVEI ekiplerinin (acil ihtiyaç değerlendirme formu) genelgede öngörüldüğü şekilde Operasyon Merkezi içerisinde aktif katılımı ve kullanımı ile koruma planı yapılması ve hassas konuların belirlenmesine yönelik yeni prosedürlerin uygulanması ), Misericordie, Anpas ve Kızıl Haç’tan sağlık gönüllüleri ve özel eğitim alacak ASL hemşirelerinden oluşacak.

Gün, öğleden sonra Alfieri Tiyatrosu’nda sivil korumayla ilgili acil durumlarda korunmasız nüfusların yönetimi konulu konferansla devam etti.

Egzersiz nasıl çalışır?

ASL Svei direktifinin temel unsurları uygulamanın amacını oluşturmaktadır. Özellikle, Operasyon Merkezleri ve özellikle de acil sağlık sistemine ait olmayan sağlık personelinin bulunduğu Belediye Operasyon Merkezi içindeki sağlık fonksiyonunun yönetimi ve kırılgan nüfusun acil ihtiyaçlarının değerlendirilmesi sürecinin yönetimi ile ilgilenecektir. Svei formu ve yerel hemşirelerin kullanımı yoluyla. Tatbikata savunmasız kişiler ve figüranların (60) da aralarında bulunduğu toplam 140 kişi katılacak. Özellikle 8 engelli ve 3 bakıcı, 17 yaşlı, 11 hamile kadın, 38 küçük çocuklu anne bulunacak.

Eğitim

2 eğitim ve bilgilendirme kursu düzenlendi:

1. Aşağıdaki içerikleri içeren, korunmasız özerk veya potansiyel olarak özerk kişileri hedefleyen eğitim:

• Bir tehlikenin farkına varın
  • Uygun davranışları uygulayın
  • Bekleme alanlarına ulaşın
  • Kurtarma ekiplerine haber verin
  • İhtiyaçlarınızı nasıl ifade edeceğinizi bilmek
2. Yerel sağlık yetkililerinden gönüllülere, gönüllü kuruluşlara (ODV), sivil korumaya, hemşirelere ve doktorlara yönelik aşağıdaki içerikleri içeren eğitim:

• Savunmasız nüfusun derhal tespit edilmesi (7 Ocak 2019 tarihli Başbakanlık Kararnamesi uyarınca)
  • Hemen görülemeyen engelleri tanıyın
  • Savunmasız gruplarla iletişimi kolaylaştırmak
  • SVEI formu nasıl derlenir ve yönetilir?
  • Sivil koruma acil durumlarını desteklemek için yerel sağlık sistemini etkinleştirme yöntemi
Spesifik olarak, çeşitli yerel ve bölgesel kuruluşlardan yaklaşık 30 SVEI gönüllüsünün yanı sıra yaklaşık 15 SVEI hemşiresi ve bölge doktoruna da eğitim verildi.