Alfabetik dile erişimi olmayanlar için bile herkes için bir Anayasa

Sevilay

Yeni Üye
Anayasa, ilkelerini tam olarak uygulayarak kendisini gerçekten herkes için erişilebilir kılmaktadır. “İnsan kişiliğinin tam gelişimini engelleyen engelleri (…)” ortadan kaldıran ve “herkese açık” bir okulu garanti eden bu operasyon, ilk kez Şart'ın özel bir versiyonunun tercüme edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Artırıcı Alternatif İletişim kurallarına göre İtalya. Hem özel eğitim ihtiyaçları olan (bilişsel engelliler, otizm, sağırlık gibi) öğrenciler hem de İtalyanca konuşmayanlar, ayrıca çok genç ve çok genç kişiler tarafından içeriğinin kullanılmasına ve okullarda incelenmesine olanak tanıyacak. Anaokuluna giden çocuklar hâlâ okuyamıyor ancak yurttaşlık eğitimiyle ilgili belirli içerikleri zaten alıyorlar.
CAA'ya çevrilen Anayasa, Prato Bölgesel Destek Merkezi ve 2006'dan bu yana CTS'ye ev sahipliği yapan bölgesel bir merkez olan Gandhi Kapsamlı Enstitüsü tarafından oluşturulan, birkaç hafta boyunca mevcut olan bir ciltte yer alıyor.

Bu sabah Palazzo Strozzi Sacrati'de başkan Eugenio Giani, eğitimden sorumlu konsey üyesi Alessandra Nardini, IC okul müdürü Gandhi Mario Battiato ve Eğitim ve Öğretimden sorumlu konsey üyesi tarafından Palazzo Strozzi Sacrati'de düzenlenen basın toplantısında sunuldu. Prato Ilaria Santi.

Teknik-yasal anayasal dili tercüme etmek için, aile ve okul ortamıyla bağlantılı, günlük kullanımdaki kelimelere gönderme yapan görsellerden oluşan CAA'nın “sözcük dağarcığı” devreye girdi. “Çeviri”, bir yandan belirli anlam ve değer taşımayı sürdürürken anayasa metninin cümlelerinin basitleştirilmesini, diğer yandan ikonik gösterenlerin aktarılacak içeriğe uyarlanmasını, bazen de hiç kullanılmayan ikonik gösterenlerin icat edilmesini gerektiriyordu. önce. Bu cilt, öğretmenlerin kararlılığını ve belirli didaktik-metodolojik, dilsel ve hukuk uzmanlarının kullanımını içeren derinlemesine, doğru ve sistematik çalışmanın sonucudur.

Başkan, “Bugün sunulan çalışma tüm Toskanalılar için bir gurur kaynağıdır” dedi Giani -. Topraklarımızdan somut bir katılım, eşitlik ve demokrasi mesajı geliyor. Bu eğitim kaynağı vatandaşlık eğitiminin yaygınlaştırılmasını ve genç nesillerin anayasal değerlere bağlılığını güçlendirecektir.”

Meclis üyesi, “Toskana Bölgesi olarak okulun temel rolünün özgür ve bilinçli vatandaşlar yetiştirmek olduğuna ve bu konuda anti-faşist Anayasamızın yeri doldurulamaz bir yol gösterici olduğuna kesinlikle inanıyoruz” dedi. Nardini – . Bugün gerçekten herkesin erişebileceği bu versiyonu sunmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum ve bunu mümkün kılanlara son derece minnettarım. Bir Bakanlık olarak, bu yasama organında, ANPI, Bölge Okul Ofisi, yedi Toskana üniversite kurumunun tamamı ve Toskana'daki yedi üniversitenin tamamı ile bir Protokol imzalayarak Toskana okullarındaki güzel ve değerli Şartımızın incelenmesini ve derinlemesine analizini teşvik etme kararlılığımızı güçlendirdik. Direnişin Tarihi Enstitüleri ve Çağdaş Çağ bölgesel bölgeye yayıldı, Sant'Anna di Stazzema Barış Parkı, Domus Mazziniana, ANCI ve Toskana Belediyeleri ve İllerini temsil eden UPI, il çalışma gruplarını teşvik ettik ve öğretmenler için bir eğitim kursunu finanse ettik . Ayrıca Pisa Üniversitesi tarafından tam olarak çatışmanın başlamasından sonraki ilk aylarda oluşturulan ve Ukraynalı öğrencilerin kabul edildiği okullarda dağıtılan Anayasa'nın Ukraynaca çevirisini de hatırlatmak isterim. Bu, topraklarımızda Anayasa'yı gerçekten geliştirmek, bilinçlendirmek ve erişilebilir kılmak isteyen erdemli projelerin bulunduğunun altını çizmek içindir. Bugün burada oldukları, tüm bunları mümkün kıldıkları ve gerçekten herkese ait olan bir okulda her gün çalıştıkları için CTS'ye, Gandhi Enstitüsüne, okul müdürüne, öğretmenlere ve Prato meclis üyesi Santi'ye içtenlikle teşekkür ediyorum. Dışlamayan, kimseyi geride bırakmayan bir okul.”

IC Gandhi eğitim direktörü, “Bugüne kadar hiç kimsenin, aynı zamanda okul dünyası için de bir eğitim metni olarak gerekli olan İtalyan Anayasasını CAA diline çevirmeyi düşünmemesine şaşırdık” dedi. Mario Battiato – Bugüne kadar alfabetik dile erişimi olmayanlar Anayasa'ya bile erişemiyordu, ancak bu ikonik çeviriyle nörodiverjanslı çocuklar, henüz okuma yazma bilmeyen çok küçük çocuklar ve İtalyanca dilini bilmeyen öğrenciler bile onu anlayabilecektir. Asıl zorluk teknik terimleri tercüme etmekti ama ekip çalışması sayesinde bu girişimi başardık.”

“IC Gandhi her zaman Belediye ile işbirliği yapmıştır – Prato Belediyesi'nin eğitim ve öğretimden sorumlu meclis üyesini ekledi, Ilaria Santi – ve onların çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Prato kesinlikle çok etnik gruptan oluşan bir şehir; belediye bölgemizde 120 kadar etnik grup yaşıyor ve İtalyanca konuşmayan kız ve erkek çocukların eğitimsel ve sosyal katılımı bizim için her zaman temel bir zorluk olmuştur. Ayrıca AAC iletişimi, metni 104 yaşında veya zorluk yaşayan çocuklar için erişilebilir hale getirir. Anayasa Şartımızın hem dahil edilmesine hem de anlaşılmasına odaklanan bir projede okula destek vermekten büyük mutluluk duyduk.”

CAA'daki Anayasa, 20 – 22 Mart tarihleri arasında Floransa'ya geri dönecek olan, okul inovasyonuna adanan ana ulusal ticaret fuarı olan Didacta Italia'da da sunulacak. Toskana Bölgesi tarafından desteklenen ve etkinlik için hazırlanan “Toskana Okul Yapar” programına dahil edilen projeye özel bir seminer ayrılmıştır. Toplantı, 20 Mart Çarşamba günü saat 17.00'de Fortezza da Basso'nun Ghiaie Pavyonu'ndaki Toskana standında gerçekleştirilecek ve toplantıya bölgesel meclis üyesi Nardini, Prato Belediyesi meclis üyesi Ilaria Santi ve IC Gandhi direktörü Mario Battiato katılacak. , Stefania Vannucchi, Prato CTS'nin Teknik Bilimsel Komitesi üyesi.

CAA nedir?
Artırıcı ve Alternatif İletişim ifadesi, başta yazılı ve sözlü olmak üzere en yaygın iletişim kanallarını kullanmakta zorluk çeken kişilerde iletişimi kolaylaştırmak ve teşvik etmek için kullanılan bir dizi strateji, teknik ve teknolojiyi ifade eder. “Arttırıcıdır” çünkü öznenin potansiyelinin ve iletişimsel olanaklarının yerini almaz, ancak onları bütünleştirir, seslendirmeler, jestler ve işaretler yoluyla bunları geliştirmek ve artırmak için göstergeler ve öneriler sağlar. “Alternatif”tir çünkü konuşma ve yazı diline göre farklı strateji ve teknikler kullanır.