Alival, “kurumsal sosyal sorumluluk” tasdik eden bir sözleşmedir. Sözleşmenin numaraları ve rakamları

Sevilay

Yeni Üye
Anlaşmanın Palazzo Strozzi Sacrati’de imzalanması. Başkanın sağında Alival Michele Fochi’nin genel müdürü Giani ve solunda belediye başkanı Nicola Tesi

Mutabakat zaptı bugün Bölge’de imzalandı ve çok uluslu Alival-Lactalis’i ekonomik olarak da, Pistoia eyaletindeki Ponte Buggianese üretim sahasının geri kazanılması için yeni bir yatırımcının belirlenmesi ve devralınmasını destekleme taahhüdünde bulundu: “olağanüstü” bir anlaşma, fabrikanın kapanmasının kesinlikle yol açtığı bir yaranın ardından geçen Mayıs ayında anlaşmanın bölgede sunulması vesilesiyle zaten öngörüldüğü gibi. Böylece Alival, yasal bir zorunluluk olmasa bile, yeniden sanayileşmenin yeni işler yaratacağı ortak umuduyla, tesisin hizmetten çıkarılması ve yeniden faaliyete geçirilmesinin yönetimi için kurumlarla ilişki kurar.

“Bu ilk kez oluyor. Toskana Devlet Başkanı Eugenio Giani, şirketin tesisin sahibi bile olmadığını ve yasalarca zorunlu tutulmadığını ve bu nedenle bunu ulusal düzeyde başlatılması için bir örnek olarak değerlendirdiğini söylüyor. Bunu, mülkiyetin devri ve sitenin yeniden canlandırılması olasılığı üzerine gerçek bir uyumlu müzakere olarak tanımlardım”. “Şirketin sosyal sorumluluğunu somut bir düşüşle açıkça ve önemli bir şekilde onaylayan benzersiz bir ulusal figürle karşı karşıyayız: ne yazık ki pek çok kişinin başarısız olduğu bir ilke” diye ekliyor Valerio Fabiani, başkanın kurumsal krizler özel danışmanı.

Yetmiş üç kişinin çalıştığı Ponte a Buggianese fabrikasının hizmet dışı bırakılacağı duyurusu, bir yıldan kısa bir süre öncesine, Ağustos 2022’nin sonuna kadar uzanıyor. Fabiani, “Şirketi Ponte a Buggianese’de kalmaya ikna edemedik” diye açıklıyor. Ancak, işçilerin yeniden yerleştirilmesi için bölgesel anlaşmaya izin veren iyi bir sendika anlaşması vardı: Takip ettiğimiz çalışanların yarısı şimdiden yeni bir iş buldu. Bugün imzalanan protokolle de sitenin yeniden sanayileşmesi için olabilecek en iyi koşulları hazırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Süt ürünleri üretim devi, özellikle, 30 Nisan 2024’e kadar süt ürünleri sektörü dışındaki sektörlerde yeniden dönüşüm ve yeniden sanayileşmeyi resmi olarak üstlenecek olanlar lehine, Ponte Buggianese fabrika alanının restorasyon çalışmalarına katkı olarak üç yüz bin avroya kadar yardım sağlayacak. Yeni yatırımcı ise, Alival-Lactalis fabrikasında bugüne kadar yapılanlarla uyumlu süt işleme faaliyetlerinde bulunmaya devam ederse, yine bugün imzalanan anlaşma ile fabrikada bulunan ve değeri bir milyon avro olarak tahmin edilen makine ve sistemlerin mülkiyetinin devrini sağlayacak.

Nisan 2024 sonuna kadar yeni bir yatırımcı olsun ya da olmasın, Belediyeye daha fazla kaynak sağlanacaktır ve bu durumda da bu yeni bir projedir. Fabiani, “Kapandıktan sonra, yaralı bir bölgeye yönelik bir jest olarak topluluk için kaynakları kullanıma sunan şirketlerin emsali yok” diye belirtiyor yine Fabiani.

Aslında Alival, sosyal amaçlı çalışmalara toplam 100 bin avroya kadar katkıda bulunmayı taahhüt ediyor: ayrıntılı olarak, bir okul köyünün tamamlanmasıyla ilgili. Ponte Buggianesse üretim sahası için yeni bir yatırımcı gelecek yıl 30 Nisan’a kadar ortaya çıkmazsa, çokuluslu şirket, bölgenin restorasyonu için sağlayacağı 300.000 Euro’yu, dolayısıyla toplam 400.000 Euro’yu da Belediyeye devredecek. Şirket ayrıca ekonomik, sosyal ve çevresel dokuya entegre edilebilecek bir veya daha fazla tedarik zincirini belirlemek için Belediye ve Bölge tarafından teşvik edilen müteakip “izcilik” eylemi için işbirliği yapmayı taahhüt eder.

“Bugünkü anlaşmayı gelecekteki tüm Toskana ihtilaflarında emsal olarak kullanacağız -” sözlerini bitiriyor meclis üyesi Fabiani – Ancak bu örneğin aynı zamanda kurumsal sosyal sorumluluk konusunda ulusal bir yasama girişimine ilham vermesini istiyoruz, çünkü çoğu zaman kendimizi çıplak ellerimizle savaşırken buluyoruz”.