Başkan Giani, halterci Leonardo Fabbri’ye altın Pegasus’u takdim etti

Sevilay

Yeni Üye
Leonardo Fabbri, başkan Giani ve komutan Isma ile birlikte

Toskana Bölgesi’nin en yüksek takdiri olan Altın Pegasus, bölgemizi sporda uluslararası düzeyde temsil etmiş olmanın liyakati nedeniyle Başkan Eugenio Giani tarafından Leonardo Fabbri’ye takdim edildi.
1997 yılında Bagno a Ripoli’de doğan Fabbri, kısa sürede Toskana atletizminin simge sporcularından biri haline geldi; burada 2004’ten 2017’ye kadar Atletica Firenze Maratonu’nda sportif bir şekilde büyüdü ve ardından Aeronautica Militare spor merkezine katıldı.
19 Ağustos’ta Budapeşte’de düzenlenen dünya şampiyonasında Amerikalı Ryan Crouser’ın arkasına geçerek 22.34 m’lik derecesiyle yeni kişisel rekoruna imza attı.
Ödül, Palazzo Strozzi Sacrati’deki Sala Pegaso’da, yetkililer arasında Komutan Isma ve Hava Tugayı Generali Giovanni FrancescoAdamo’nun da huzurunda takdim edildi.
Başkan Giani, “Leonardo Fabbri, geçen yaz Budapeşte’de kazandığı gümüş madalya gibi bizi gururlandıran sonuçlara ulaşmasını sağlayan sportif becerileriyle olağanüstü bir örneği temsil ediyor” dedi. Floransa ve Toskana düzeyinde, dünyanın en yüksek düzeylerinde büyük bir gelenek. Leonardo aynı zamanda insani vasıflarıyla da örnek teşkil ediyor, spora yönelen çok genç insanlar için “nazik bir dev”. Şehrine ve bölgesine bu kadar bağlı olan bu sporcunun her geçen yıl gelişimini takip etmek harikaydı. Kendi Floransa’sında Altın Gala’yı kazanarak bize yaşattığı duyguyu da her zaman hatırlıyoruz. Toskana, kulüplere somut destek ve bölge genelindeki tesislere yapılan yatırımlar yoluyla da sporun değerlerini desteklemeye kararlıdır” diye tamamladı Giani.