Bölge sinemaya yatırım yapıyor. Giani ve Rutelli yeni bir duyuru ve eğitim teklifi sunuyor

Sevilay

Yeni Üye
Soldan Rutelli, Giani, Manetti ve Ippoliti

Toskana Bölgesi, yapımları desteklemeye yönelik bir ihale ve yenilikçi bir eğitim teklifiyle sinemaya yatırım yapıyor. Bu, sinemayı “istihdam, üretim ve bölgesel kalkınmayı kültürle birleştiren stratejik bir sektör” olarak gören başkan Eugenio Giani tarafından güçlü bir şekilde destekleniyor.

Ve bu öğleden sonra Giani, Anica Akademisi Başkanı Francesco Rutelli, Kabine Başkanı Cristina Manetti, Toscana Film Komisyonu Direktörü Stefania Ippoliti ve Bölge Kültür Direktörü Elena Pianea ile birlikte Kasım ayında yayınlanacak yeni duyuruyu sundu. sinematografik ve görsel-işitsel eserlerin üretimini destekleyecek 4 milyon ERDF fonunun – 2021/2027 bölgesel fonlarının tahsisi için.

Ancak Bölge'nin sinemaya olan bağlılığı burada bitmiyor; Toskana Bölgesi, Ekim 2024'ten itibaren ESF fonlarıyla, Toscana Film Komisyonu başkanlığındaki bir altyapı olan Manifatture Digitali Cinema Prato'nun genel merkezinde sinema mesleklerine yönelik bir dizi eğitim kursunu faaliyete geçirdi.

Giani, “Burası sinemaya inanan ve sinemaya her zaman hassasiyet gösteren bir Bölge” dedi. Başkanın altını çizmek istediği çağrı ileriye doğru atılmış bir adımdır: Avrupa fonlarından gelen kaynakları film üretimini bölgemizde yoğunlaştırabilmek için kullanmak istedik, böylece sinema aracılığıyla tanıtım faaliyeti geliştirilebilir. Toskana'nın değerleri, kültürü, manzaraları ve güzelliği. Bu ikinci çağrı da ilki gibi Toskana'yı karakterize eden ortamlarda film üretenleri destekliyor.” Giani daha sonra ihalenin yürüttüğü faaliyete paralel ilerleyen eğitim faaliyetine odaklandı. “Bizim için sinemayla ilgili profesyonel figürlerin eğitimi: ses mühendisi, teknisyen, iletişimci, dolayısıyla kostüm tasarımı, terzilik, görüntü düzenleme konularında uzman figürler, çünkü biz sadece mekanlar yaratmak istemiyoruz, aynı zamanda bu alanda eğitim alan insanları da istiyoruz Toskana, dünyada sinemayı geliştiren ve tanıtan nitelikli personel olacak.”

“MIA (Uluslararası Görsel-İşitsel Pazar) günlerinde izlenen yolda ilerlemek ve devam edeceğini umduğumuz bir işbirliği arzusunu yinelemek üzere Toskana Film Komisyonu ile birlikte Toskana Bölgesi'nde olmaktan mutluyuz” diye devam etti Rutelli. Geniş bir eğitim projesiyle gerçekleştirilmesi amaçlanan, birçok genç sinema ve TV tutkunu için yeni çalışma ufukları açmaktır. Faaliyetlerin temel özellikleri arasında, her zaman yaptığımız gibi, belirli konularda derinlemesine kurslar yer almaktadır. yerel endüstrinin ihtiyaçlarına dayalı olarak; en iyi eğitim uygulamaları doğrultusunda çalıştaylara uluslararası düzeydeki öğretmenlerin ve profesyonellerin katılımı; Anica Akademi bunları somut olarak hayata geçirmeye hazır” dedi.

Amaç, görsel-işitsel ve sinematografik endüstriye ve bu endüstride yetkinlik ve özveriyle çalışanlara güçlü bir destek sağlamak, istihdam, bölgenin kültürel ve bölgesel değerlenmesi açısından olumlu bir etki yaratmak ve “Toskana Değeri”ni desteklemektir. Bu aynı zamanda uluslararası pazarın ve dağıtımın gösterdiği ilgide de görülebilir.

Sinema ihalesinin yeniden açılmasından duyduğu memnuniyeti, Giani ile birlikte bu projeye güçlü bir şekilde destek veren Genelkurmay Başkanı Cristina Manetti dile getirdi. Manetti daha sonra “Bölgenin film yapımlarına olan bağlılığının ve özellikle de Manifatture Digitali Cinema Prato genel merkezinde gerçekleştirilecek sinema meslekleri eğitim faaliyetlerinin İtalya ve Toskana'da bir mükemmellik” olduğunun altını çizdi.

Stefania Ippoliti sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün bizim için bizi parlak bir geleceğe taşıyan önemli bir gün. Başkan Giani sayesinde sinema ve görsel-işitsel faaliyetler için oldukça verimli yeni bir dönem başladı. Yatırımlar çok sayıda ve önemliydi; Toskana sadece harika bir ülke değil, aynı zamanda yapımları memnuniyetle karşılayan, yapımlarda kendileri çalışabilecek profesyonellerin yetiştirildiği, böylece Toskana'da yaşayan ve çalışanlara yeni fırsatlar sunan yerler var. Bunlar ulusal düzeyde de tanınan, Anica Akademi gibi önemli ortaklıklara yol açan faaliyetlerdir.”

Zaten 2023 yılında Bölge'nin ilk sinema ihalesi açılmıştı. O zamanki finansman yine ERDF fonu olan 3 milyon Euro idi ve sektör operatörlerinden gelen tepkiler güçlüydü: toplam 86 başvuru yapıldı, fon tahsis edilen 32 proje kabul edildi. Özellikle son çağrıyla 7 kısa film projesi kabul edildi ve toplam 140.000 avro ödüle layık görüldü; Toplam 560.000 € değerinde 14 belgesel; Toplam 1.800.000 € tutarında 8 uzun metrajlı film; 500.000 Euro ödüllü 3 dizi kabul edildi.

Kazanan eserlerin başlıklarına Toskana Bölgesi web sitesi www.regione.toscana.it adresinden ulaşılabilir.

ESF fonları sayesinde sinema mesleklerine yönelik eğitim

Sinema mesleklerine ilişkin eğitim kursları, Toskana Bölgesi'nin kurum içi tedarik kuruluşu olan Fondazione Sistema Toscana'nın Toscana Film Komisyonu departmanına ait bir altyapı olan ve bir eğitim merkezi haline gelen Manifatture Digitali Cinema Prato'nun genel merkezinde gerçekleştirilecek. Ajans, yakın zamandaki akreditasyonu sayesinde (32/2002 sayılı bölgesel yasanın 17. maddesinin 1. ve 2. paragrafları uyarınca).

Kurslar hem sinema ve eğlence için kostüm tasarımı ve terzilik sektörleriyle hem de görüntü düzenleme, animasyon ve Çocuklara ve Gençlere yönelik konsept tasarımı gibi tamamen yeni ve yenilikçi alanlarla ilgilidir.
Toskana Bölgesi'ndeki ücretsiz eğitim kurslarının ortakları arasında, mevcut eğitim kursları ve bölge için yeni girişimlerin geliştirilmesi konusunda işbirliğine yönelik bir niyet mektubunun imzalandığı Anica Akademi ETS Vakfı da bulunmaktadır.
Gösteri için terzilik ve kostüm tasarımıyla ilgili projelerde Teatro La Pergola – Teatri della Toscana, Cerratelli Vakfı ve Istituto Marangoni ortaktır. Animasyon için ortak NEMO Academy'dir.