Capotondi, Bonini ve Mazzoni Seçmen Palatine’in modernliği hakkında konuşuyor

Sevilay

Yeni Üye
Cristiana Capotondi’nin Marco Bonini tarafından yazılan monologu, Seçmen Palatine gibi ünlü bir Toskana’ya ithaf edilmiştir.

Ona göre, sanatsal ve kültürel mirası Toskana’ya bağlayan, dağılmasını önleyen ileri görüşlü Toskana Medici’nin sonuncusu, Pergola tiyatrosunda elde ettiği başarıdan çok da uzak olmayan “Zafer” ile Floransa’ya dönen Capotondi’den saygı duruşunda bulunuyor. mağlupların hemşiresidir” yine Marco Bonini tarafından yazılmıştır.

Seçmen Palatine’i oynadıktan sonra basınla kısa bir süre görüşen Cristiana Capotondi, “Anna Maria Luisa de Medici, zamanın kadınlarına kıyasla büyük değişim gösteren, ev içi boyuta indirgenmiş bir figürdü” diye vurguladı; büyük bir kültüre ve ileri görüşlü bir kadına, Bu aslında Floransa’da kültür turizminin koşullarını yarattı. Onun deneyimi bize, kişinin kendini tutkularına fedakarlıkla adamanın mümkün olduğunu gösteriyor.”

Capotondi, sanki Seçmen dünyaya ne yaptığını anlatmak için özel olarak dönmüş gibi gündelik bir üslupla bizi gerçek, ironik, iradeli, orijinal ve halka yakın bir kadınla temasa geçirdi. Mesajı: “Ben halka açık biriyim, sizler gibi değilim; narsisizm, selfieler ve kendini referans alan sosyal medya çağının çocukları, özel hayatınızı pekâlâ odalarınıza ve yaşamlarınıza kapalı kalabilecek sokaklara koyan sizler. Ben Herkese açıkım çünkü hikayem herkesin çıkarına olduğu için halka açık: bugün Uffizi’ye giderseniz bu benim sayemdedir.”

Aktör Marco Bonini ve Seçmen Palatine’in monologunun yazarı da kadın cinayeti konusuna odaklandı ve şunu hatırlattı: “Bugün kadınların özgürleşmesi hakkında çok konuşuyoruz ama erkek kimliği hakkında yeterince konuşmuyoruz. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetlerinin en uç sonucu. erkekliğin artık sömürüyle alakasının olmadığı yeni bir kimlik inşa etmeliyiz çünkü ataerkillik, erkeğin erkeğe, erkeğin kadına, erkeğin kadına sömürüsüne dayalı bir ilişkisel yaklaşım sistemidir. İyi olmak için değil, aksi takdirde neslimiz tükeneceği için onu altüst etmeliyiz.”

Oyuncuya, gecenin açılışından sonra Capotondi ile birlikte sahneye dönen besteci ve piyanist Giulia Mazzoni de eşlik etti.

“İnsanlık, eşitlik ve barış bu akşamdan çıkan üç mesajdır” dedi Mazzoni – Bu gece Giulia’ya saygı duruşu niteliğindeki ‘küçük ışık’ şarkımı yeniden önerdim, bu benim düşüncelerim ve onun için duamdır”.

Gece, Striscia la Notizia muhabiri ve radyo 101 spikeri Rajae Bezzaz’ın müdahalesi ve Massimo Salotti’nin piyano eşliğinde soprano Greta Doveri’nin Giacomo Puccini’yi anmasıyla devam etti.

Giulia Mazzoni, 8 Eylül’de Venedik Film Festivali’nin seksenincisi Giornate degli Autori’de mutlak bir ön gösterim olarak sunulan, Marco Amenta’nın Anna filminin ana teması olan Vahşilik de dahil olmak üzere dört şarkıyla kapanış yaptı.