“Çocukluğu bilmek ve tanımak”, Giani: “Eğitim hizmetleri toplumun geleceğini ilgilendiriyor”

Sevilay

Yeni Üye
“Bölge için çocuklara yönelik fırsatlar sunmak esastır, eğitim hizmetleri toplumumuzun geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir”. Böylece Bölge Başkanı Eugenio Giani, kendisinin Çocukluğun Genel Halleri olarak tanımladığı “Çocukluğu Bilmek ve Yeniden Bilmek” konulu konferansın açılışını bugün Floransa'da Palacongressi'nin Villa Vittoria mekanında gerçekleştirdi.

“Çocukluk, dedi Giani, giderek ailelerimizden daha az sayıda çocuğun görüldüğü demografik eğilim karşısında bile ilgilenmemiz gereken harika bir kaynak.” Bu nedenle buna bağlı hizmetler temel bir unsurdur” diyen cumhurbaşkanı, “Ücretsiz Yuvalar”ı hatırlattı. Mevcut yasama organının anaokulu ücretlerini destekleyen temel tedbiri, “anaokulu ücretlerini destekleyen amiral gemilerimizden biri” Toskana'yı referans noktası haline getirdi” diyen Bakan, anaokulundan yararlanan 0-3 yaş arası çocuk sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Bu hizmetten yararlananların oranı yüzde 38'den yüzde 38'e çıktı” dedi. %47,5″. “İlk yıl 13 bin, ikinci yıl 15 bin çocuğun çocuk bakım hizmetlerinden yararlandığı” müdahalenin ilk iki yılındaki eylemiyle daha da genişlemeye doğru ilerleyen bir kitle. Giani, gelecek eğitim yılında ISEE gelir erişim eşiğinin 35 bin avrodan 40 bin avroya çıkacağını yineledi”.

“Çocukluğu bilmek ve yeniden bilmek – – Toskana'dan politikalar ve uygulamalar” – Bölgesel ESF+ programı 2021-2027 tarafından ortak finanse edilen konferans, 28 Kasım Perşembe ve 30 Kasım Cumartesi olmak üzere iki genel oturuma ve tam bir güne bölünmüştür. 29 Kasım Cuma günü, her biri Toskana bölgesinin temsilcisi tarafından, İtalyan ve yabancı akademik konuşmacıların katılımıyla açılan 15 paralel oturum.

Girişim, Devlet Başkanının kültürel, bilimsel, sanatsal, sosyal ve sportif alanlardaki yüksek değere sahip etkinliklere desteğini ifade ettiği Quirinale'yi temsil eden bir ödül olan Cumhurbaşkanlığı Madalyasını aldı.

Konferans sırasında, İtalyan ve Avrupalı akademik dünya, yazarlar, çocuk bakımı hizmetleri ve anaokulu işletmecileri, yöneticiler, eğitim politikaları ve hizmetlerini sosyo-eğitim alanındaki araştırmalarla ve Toskana bölgelerinin ve bizim bölgelerimizin en önemli deneyimleriyle diyaloga sokuyor. ülke aynı zamanda EÇEB'e ilişkin Avrupa politikalarına, yani erken çocukluk eğitimi ve bakım hizmetlerine de atıfta bulunur.

Konferans, Floransa Üniversitesi, Pisa Üniversitesi, Siena Üniversitesi, Indire, Istituto degli Innocenti, Anci Toscana, Toskana Bölge Okul Ofisi ile işbirliği içinde düzenleniyor.