Demiryolu güvenliği, Toskana yerel sağlık otoritesi müfettişlerini ve teknisyenlerini eğitiyor

Sevilay

Yeni Üye
Yerel sağlık otoritesi müfettişleri demiryolu sektöründeki kaza riskleri konusunda daha iyi eğitilmiştir. Bölge konseyi, sağlık hakkı meclis üyesi Simone Bezzini’nin teklifi üzerine, yerel sağlık şirketlerinin denetleyici ve teftiş personelinin eğitimini ilgilendiren, çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunmasının teşvik edilmesine yönelik bir projeyi onayladı. Kasım ayının sonu ile Aralık ayının ilk yarısı arasında, atölyelerde ve tren istasyonlarında gerçekleştirilecek önemli bir uygulamalı bölüm ile karakterize edilen kursun altıncı ve yedinci baskısı Roma’da gerçekleştirilecek. Bugüne kadar, önleme teknisyenleri, işyeri doktorları ve mühendisler de dahil olmak üzere 120 operatöre eğitim verildi ve eğitim faaliyeti, RFI ve Trenitalia ile işbirliği içinde sahada pratik kısım için devam ediyor.

Demiryolu sektöründe denetim için yerel sağlık otoritelerinin yetkisi ancak yakın zamanda açıklığa kavuşturuldu: iş yeri güvenliğine ilişkin birleştirilmiş kanunla henüz ‘uyumlaştırılmamış’ belirli teknik standartlarla karakterize edilen bir sektör. Buna ek olarak, bakım işlerinin ekonomik faaliyet sınıflandırma kodları temelinde doğrudan demiryolu sektörüyle ilişkilendirilemeyen şirketlere dış kaynaklardan sağlanmasının önemli ölçüde kullanıldığı göz önüne alındığında, bazen gerçekçi kaza oranlarının belirlenmesindeki zorluk da eklenmektedir.

Toskana’nın Bölgeler ve Özerk Eyaletler Konferansı kapsamında lider olarak desteklediği eğitim kursu, farklı bölgelerdeki yerel sağlık otoritesi operatörlerini uzmanlaştırarak ve onlara etkili müdahale için bilişsel araçlar ve özel beceriler sağlayarak bu kritik sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olacak. bu sektöre uygundur. Inail Dimeila ve Urbino Carlo Bo Üniversitesi bu girişimde işbirliği yapıyor.

Bölgesel konsey başkanı Eugenio Giani, “İşyerinde güvenliğin Toskana Bölgesi için mutlak bir öncelik olduğunun altını çiziyor. Dikkatli olmaya, dolayısıyla yeterli sayıda eğitimli personele ve önleyici tedbirlere ihtiyacımız var.”

Sağlık hakkı meclis üyesi Simone Bezzini, “Bu projeyle, artık ertelenemeyecek müdahale gerektiren bir alan olan demiryolu sektöründeki işçilerin korunmasına yönelik kararlılığımızı daha da güçlendirmek istiyoruz” diyor. Uzmanlaşmaya ve sürekli eğitime ihtiyaç vardır. Bu, tüm bölgelerdeki önleme uzmanlarının becerilerini artırmak ve dolayısıyla işçiler için daha fazla güvenlik sağlamak amacıyla yaygınlaştırılacak iyi uygulamalardan oluşan bir topluluk oluşturmak için başlangıç noktası olabilir.”