Ekonomide 3 milyonluk yeni uzlaşma protokollerinin ihalesi açıldı

Sevilay

Yeni Üye
'Endüstriyel kriz' veya 'dezavantajlı' alanlar olarak tanımlanan belediyelerde istihdamı teşvik edecek yeni yerleşim protokollerinin ihalesi 4 Aralık'tan bu yana açık. Kaynakların miktarı 3 milyon Euro'nun üzerindedir. Tek noktadan prosedür öngörülüyor: mali tahsis bitene kadar çağrı aktif.

İhalenin amacı, istihdamı korumayı, ekonomik faaliyetlerin varlığını artırmayı, yeniden yapılanma ve dönüşüm yollarını teşvik etmeyi amaçlayan, yeniden sanayileşme süreçlerine dahil olan mevcut şirketler veya yatırım projeleri tarafından yeni üretim tesisleri veya stratejik nitelikte yeni yatırımların teşvik edilmesidir.

Alıcılar, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan bölgesel 'Yardım Şartı'na dahil bölgelerdeki yeni yatırımlar için özel olarak MKOBİ'ler, büyük şirketler, en az iki şirketten oluşan ve tüzel kişiliği olmayan tüzel kişiliğe sahip ortaklık biçimleridir. en az üç şirketten oluşur.

Toskana için bölgesel amaçlar doğrultusunda 'Yardım Şartı' kapsamına giren belediyeler şunlardır: Carrara; Yığın; Montignoso; Barga, Borgo ve Mozzano, Capannori, Coreglia Antelminelli, Gallicano, Porcari, Agliana; Marliana, Montale, Pescia, Pistoia; Collesalvetti; Livorno – Yardım Şartının ekinde belirtilen bölümlerle sınırlıdır – Rosignano Marittimo; Arezzo, Capolona, Castiglion Fiorentino, Val di Chiana'daki Civitella, Laterina Pergine Valdarno; Gavorrano; Grosseto; Toskana'daki Magliano, Scarlino; Follonica, Campiglia Marittima; Piombino; Calcinaia, Casciana Terme Lari, Crespina Lorenzana, Fauglia, Pontedera. Ancak Livorno'nun 'Yardım Şartı' kapsamına girmeyen bölgelerindeki yatırımlar, farklı yardım yoğunluklarına sahip bir 'endüstriyel kriz alanı' olduklarından ve yalnızca MSME'ler için uygun olduğundan uygundur.

Yardım, orta ve küçük işletmeler için öngörülen artışlarla birlikte geri ödenmeyen sermaye katkısı şeklinde verilmektedir. Maksimum uygun yatırım 7 milyon Euro’dur.

Bilgi almak ve başvuruyu göndermek için ihaleyi yöneten Sviluppo Toscana web sitesine başvurun.