Engellilik ve yaşam projesi ‘İyi bir yaşam’ Floransa’da sunuldu

Sevilay

Yeni Üye
Spinelli’nin konuşması ve aşağıda konferans katılımcıları

İhtiyaçların ve aynı zamanda potansiyel ve arzuların genel değerlendirmesi. Kişi ve ailesi merkezde, birlikte kendi yaşam projesini tanımlar. Toskana Bölgesi ile Roma Tre Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü arasındaki işbirliğinden doğan katılımcı bir araştırma projesi olan ‘İyi Bir Yaşam’ bugün Floransa’da tanıtıldı.

Sant’Apollonia Oditoryumu’nda gerçekleştirilen ve sosyal konsey üyesi Serena Spinelli’nin de müdahale ettiği toplantıya, Toskana’daki UVMD (Engellilik için Multidisipliner Değerlendirme Birimi)’nin yaklaşık iki yüz üyesi ve tesisin operatörleri ve personeli katıldı. Sağlık Şirketleri/İlçe Bölgeleri ve yerel sağlık otoritelerinin sosyal ve sağlık departmanlarının yönetimleri.

Proje, Toskana Bölgesi’nin, uzman eğitmen rolünü üstlenen bir grup yerel profesyonelle birlikte, bölgesel modeli tanımlamak ve güçlendirmek amacıyla yıllardır yürüttüğü daha geniş ve daha ayrıntılı çalışmanın bir parçası. Operasyonel, organizasyonel ve yönetim araçları da dahil olmak üzere engelli kişiye yönelik.

Anci Federsanità’nın işbirliğinin de gerçekleştiği bu yol, bölgesel sistemin engelli insanlara yönelik entegre hizmetlerle, kılavuzlarla, prosedürlerle, metodolojilerle ve özel yenilikçi araçlarla donatılmasını mümkün kıldı. Nihai hedefi homojen bir yaklaşımla karakterize edilen bakım ve destek yollarını teşvik etmek ve kişi, bakıcı ve ailesi için somut fırsatlar sunmaktır.

Meclis Üyesi Spinelli, “Engelli insanlarla ilgilenmeye yönelik bölgesel modelimizin altında yatan yaklaşım, yaşam projesinin kişi ve aileyle birlikte inşa edilmesi, ihtiyaçları ve aynı zamanda arzuları ve yaşam hedeflerini ortaya çıkarması, Kişiyi bir bütün olarak merkezde tutmak ve yardım ve fırsatlar sağlayabilecek gerçek bir yol yaratmak. Üniversite araştırmacılarının rehberliği sayesinde, ihtiyaç ve özlemlerin dinlenmesi, yaşam projesinin çok boyutlu değerlendirilmesi ve tanımlanması için etkinleştirilen operasyonel ve yönetim araçlarının uygunluğunun değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Eğitim kursuna sektördeki birçok operatör katıldı ve biz de modeli uygulamamıza ve kendimizi ulusal çerçeveyle karşılaştırmamıza olanak sağlayacak Roma Tre Üniversitesi çalışma grubunun işbirliğiyle bu doğrultuda çalışmaya devam etmek istiyoruz”.

Profesör Andrea Bilotti tarafından koordine edilen araştırmada öngörülen faaliyetler, üç örnek bölgenin yeni metodolojileri uygulama çalışmalarında üç üniversite araştırmacısının desteğine güvenebilmesini sağlayacak. Modelin ve metodolojilerin test edilmesine olanak sağlayacak üç vaka çalışması Lunigiana Sağlık Topluluğu, Kuzey Batı Florentine Sağlık Topluluğu ve Alta Valdelsa Sağlık Topluluğu’dur. Toskana Bölgesi’nin uygulamalı araştırma yöntemini tamamen benimsediği bir yol; araştırma yöntemleri ile uygulama arasındaki, teori ile uygulama arasındaki ve değerler arasındaki ilişkiyi ele aldığı göz önüne alındığında, entegre bölgesel hizmetler sisteminin büyümesini desteklemeye uygun bir boyut ve sosyal hizmet uygulamasının zorlukları.

Serena Spinelli, “Bu nedenle yenilikçi bir yaklaşım, araştırma yolunun çok ötesinde uygulama ve becerilerin geliştirilmesi açısından meyve verebilecek, entegre bölgesel hizmetler ve hizmetler sistemiyle ilgili profesyonellerin eğitimini destekleyen yenilikçi bir yaklaşım” diye ekledi. değişim ve sürekli öğrenme için bir laboratuvar yönteminin başlatılması”.