Florentine Üniversitesi zorbalığı ve siber zorbalığı önlemek için ‘sandalyede’

Sevilay

Yeni Üye
Zorbalığa ve siber zorbalığa karşı birlikte. Toskana Bölgesi, Bölge Okul Ofisi ve Floransa Üniversitesi, okullarda ağ kurmak ve akranlar arasında ve öğrenciler ile yetişkinler arasında iyi ilişkiler kurmaya yönelik bilimsel düzeyde yanıtlara katkıda bulunmak ve bu durumu önlemek için iki yıllık bir anlaşma imzaladılar. yeni nesilleri etkileyen ve Floransa Üniversitesi’nin eğitim, kültürlerarası, diller, edebiyat ve psikoloji bölümünün uzun bir araştırma ve müdahale geleneğine sahip olduğu üzücü bir vebadır.

Bölge konseyinin, sağlık hakkı meclis üyesi Simone Bezzini ve eğitimden sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini’nin önerisine yeşil ışık yaktığı anlaşma, “Okullar” konusunda bölgesel okul ofisi ile halihazırda yürürlükte olan daha geniş işbirliğinin bir parçası. Davranışların ve sağlıklı yaşam tarzlarının yetkin ve bilinçli bir şekilde benimsenmesini kolaylaştırmak için 2020’den 2025’e kadar eylem ve müdahalelerin planlanacağı temel alınarak sağlığı teşvik eden” programı: okul ortamını sosyal düzeyde, fiziksel ve organizasyonel olarak değiştirmek ve sağlığın aktarılması mesajlar. Planlanan müdahale alanları okulda kendini iyi hissetme, bilinçli duygulanım ve cinsellik, bağımlılıkların ve riskli davranışların önlenmesi, güvenlik kültürü, bağış kültürü ve bilinçli vatandaşlık, bu durumda kız çocuklarına özel beslenme ve harekettir.

Sağlık hakkı meclis üyesi Simone Bezzini, “Okul ofisi ve sağlık şirketleriyle birlikte, bugüne kadar Toskana’da 115 enstitüyü kapsayan, sağlığı teşvik eden okullar ağını güçlendirecek koşulları yaratmayı başardık. Bu anlaşmayla gençlerin dünyasına olan sürekli bağlılığımızı yenilemek ve onlar aracılığıyla ailelere hitap etmek, önleme ve sağlığı geliştirmenin kolektif bir büyüme sürecine eşlik ettiği giderek daha kapsayıcı bir okul için birlikte çalışmak istiyoruz”.

Meclis üyesi Nardini, “Okul, kültürel değişimin itici gücü olabilir ve olmalıdır” diyor. Okul, herkese saygı gösterme ve başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı gösterme konusunda eğitilmesi gereken özgür ve bilinçli vatandaşlar yetiştiriyor. Okul, farklılıklara ve eşitlik, eşitsizlikleri ve şiddeti önlemek, önyargılarla mücadele etmek, stereotipleri yıkmak ve kültürel mirasların üstesinden gelmek”. “Bu anlaşmanın zorbalık ve siber zorbalık gibi olguları yenme kararlılığımızı güçlendirebileceğine inanıyorum ve ilgili konulara değerli katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum” diye ekliyor.

“Bu anlaşma ile Toskana Bölgesi ve Bölge Okul Ofisinin yanı sıra, eğitim, kültürlerarası, diller, edebiyat ve psikoloji bölümünün ve Floransa Üniversitesi’nin rolü, öğretmenlerin eğitiminde ana kurumsal muhatap olarak pekiştirilmektedir. zorbalık ve siber zorbalık – Floransa Üniversitesi öğretim rektör yardımcısı Ersilia Menesini açıklıyor. Anlaşma, en fazla risk altındaki öğrencilere yardım etmek ve ebeveynler arasında farkındalık yaratmak için bireysel enstitülerin düzenleyeceği diğer faaliyetlerde de üniversitenin işbirliğini öngörüyor.”

“Anlaşmayla – Toskana okul ofisi müdürü Roberto Curtolo ekliyor – Toskana Bölgesi ile önemli işbirliği güçlendiriliyor ve bu durumda, Toskana okullarına en başından itibaren uygun yanıtlar vermek için Floransa Üniversitesi ile de güçlendiriliyor. onların ihtiyaçları.”

Üniversite özellikle sınıf içi ilişkileri yönetme konusunda eğitimli öğretmenlerden oluşan bir ağ oluşturma konusunda okulları destekleyecek ve zorbalık ve siber zorbalıkla mücadeleye yönelik müdahalelerde öğretmenleri ve öğrencileri destekleyecektir. Ayrıca, uygun şekilde seçilmiş ve eğitimli personel tarafından koordine edilen raporlama ve yardım talebi sistemlerinin etkinleştirilmesi sayesinde, mağduriyet riski en fazla olan kadın ve erkek öğrencilerin kendilerini memnuniyetle karşılanmış ve güvende hissetmelerine yardımcı olacak okul politikaları oluşturmak için kurumlarla birlikte çalışacaktır. . Son olarak projenin bilimsel değerlendirme ve izleme eylemlerinde okullara velilere ve Bölgeye yönelik bilinçlendirme toplantıları düzenlenmesi konusunda destek verilecek.