Bölge Başkanı Eugenio Giani, bugün Torino’da, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Kamu Yönetimi Bakanı Paolo Zangrillo ve Fransa Avrupa ve Mali İşlerden Sorumlu Bakan’ın katıldığı İtalya-Fransız Sınır İşbirliği Komitesi’nin ilk toplantısına katıldı. dış ilişkiler Catherine Colonna. Toskana’nın yanı sıra Liguria, Piedmont, Sardunya ve Valle D’Aosta bölgelerinin ve Fransa sınır ötesi bölgelerinin başkanları da hazır bulundu.
Önümüzdeki yıllarda ortak bir programın maddelerini oluşturması gereken sınır ötesi bölgeler arasındaki işbirliği konuları gündemdedir.
Giani, “Toplantı sırasında, özellikle Elba Adası’ndan başlayarak havalimanlarıyla daha iyi bir bağlantı için destek talep ettim. Ayrıca Portoferraio bağlantısıyla bölgesel sürekliliği destekleyebilecek kaynak talebinde de bulundum, Korsika ve Piombino’daki Bastia”.
Önümüzdeki yıllarda ortak bir programın maddelerini oluşturması gereken sınır ötesi bölgeler arasındaki işbirliği konuları gündemdedir.
Giani, “Toplantı sırasında, özellikle Elba Adası’ndan başlayarak havalimanlarıyla daha iyi bir bağlantı için destek talep ettim. Ayrıca Portoferraio bağlantısıyla bölgesel sürekliliği destekleyebilecek kaynak talebinde de bulundum, Korsika ve Piombino’daki Bastia”.