Giani, Legacoop sosyal kooperatiflerinden oluşan bir heyetle görüştü

Sevilay

Yeni Üye
Piazza Duomo’daki garnizonun bir görüntüsü

Bu öğleden sonra Toskana bölgesi başkanı Eugenio Giani, kooperatifleri savunmak ve işçi üyelerinin satın alma gücünün korunmasını talep etmek üzere bölge başkanlığı altında toplanan Legacoop’a ait kooperatiflerden oluşan bir işçi heyetiyle görüştü. Sosyo-sağlık ve eğitim, üretim ve hizmetler, kültür ve ormancılık hizmetlerini yöneten sosyal kooperatiflerin çalışanları Piazza Duomo’da buluştu.

Başkan Giani, “Ulusal hükümetin, sosyal kooperatifler dünyasının sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi; bu, şu anda özel bir zorluk yaşayan ülke için önemli bir gerçekliktir. Ekonomik durum, başta enerji maliyetleri olmak üzere maliyet artışlarının da etkisiyle sözleşme ve taşeron sözleşmelerini ağır bir şekilde etkiliyor. Bu nedenle işin kalitesinin korunması ve çalışanlara geçim masraflarına yetecek maaşın garanti altına alınması için her türlü aracın hayata geçirilmesi elzem hale geliyor. Giani’nin altını çizen Bölge, her şeyden önce sözleşmelerin kontrolünde hareket ederek üzerine düşeni yapacaktır: hem doğrudan bölgesel öneme sahip olanların hem de yatırım yapılan şirketlerin ve mal ve hizmet satın alma merkezlerinin sözleşmeleri.”

Başkan Giani’nin yanı sıra sosyal meclis üyesi Serena Spinelli, sağlık ve sosyal politikalar komisyonu başkanı Enrico Sostegni, bölgesel meclis üyeleri Massimiliano Pescini ve Fausto Merlotti; Legacoop adına ise ulusal başkan Simone Gamberini, bölge başkanı Roberto Negrini, bölgesel başkan yardımcısı Irene Mangani ve sosyal, üretim ve hizmet kooperatifleri Assunta Astorino ve Ivan Ferrucci’nin yöneticileri eşlik ediyor.