Giovanisì, çevrimiçi “Accènti Intoscana”. Merkezde Vita Vakfı’nın ITS kursları

Sevilay

Yeni Üye
Biyoteknoloji sektörlerindeki ve özellikle biyomedikal ve ilaç sektörlerindeki süper kalifiye teknisyenler, Fondazione Sistema Toscana’nın (Gençlik Ofisi ve intoscana) bir video formatı olan Accènti Intoscana’nın bu on yedinci bölümünde kendilerinden bahseden kız ve erkek çocuklardır. .it editoryal ekibi), Giovanisì, gençlerin özerkliği için bölgesel projenin sunduğu fırsatlar sayesinde doğan deneyimleri anlatıyor.

Giovanisì’nin bir parçası olarak Bölge tarafından finanse edilen Vita di Siena Vakfı’nın ITS kursları sayesinde, endüstriyel biyoteknolojiler alanında teşhis ekipmanlarını ve biyomedikal cihazları test etmeyi, kalite kontrolü yönetmeyi ve üretim süreçlerini optimize etmeyi öğrendiler ve birçoğu bir kez eğitimlerini bitirmişler, çoktan bir iş bulmuşlar.

“Bölge başkanı Eugenio Giani, bölgenin Giovanisì ile yaptığı, 35 yaşına kadar gençleri hedefleyen, iki veya üç yıl süren ITS kurslarına odaklanma seçimi bir kez daha başarılı oldu. Gençler yaratıcılık ve yenilik getiriyor ve 2016’dan bugüne 3000’den fazla erkek ve kız çocuğun ITS kurslarına katılmasına izin vermek, hepsi yüksek nitelikli ve kursun sonunda yüksek bir istihdam edilebilirlik oranıyla son derece profesyonelleşiyor, onlara sunmanın bir yoluydu. somut fırsatlar sunacak ve yeni işler yaratmak için kurumların ve şirketlerin birlikte nasıl çalışabileceğinin erdemli bir örneğini verecektir”.

“Toskana ITS sistemine çok yatırım yapıyoruz – eğitim, öğretim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini açıklıyor – Ekim ayından itibaren etkinleştirilebilecek 51 ITS kursunun ortak finansmanı için 10 milyondan fazla tahsis ettiğimiz son ihaleyle, eğitim 2023/2024 yılı ve ilk defa tüm il topraklarını kapsayacak teklifin genişletilmesini mümkün kılacaktır.Aynı zamanda bu yolları bilinir hale getirmek için adımlar atıyoruz, istihdam açısından olağanüstü fırsatlar maalesef ülkemizde henüz çok az biliniyor. Okulları, öğrencileri ve aileleri kapsayan bilgilendirme ve yönlendirme kursları kampanyaları yürütüyoruz” dedi.

İki veya üç yıl süren, 35 yaşına kadar olan gençleri hedefleyen ITS kursları, modadan mekaniğe, yaşam teknolojilerinden enerjiye ve çevreye kadar Toskana üretiminin stratejik sektörlerinde son derece uzmanlaşmış teknisyenler yetiştirmek için tasarlanmıştır. tarım-gıda tekne. 2023/2024 için ihaleler aktif ve etkinleştiriliyor (özel sayfaya https://giovanisi.it/bando/istituti-tecnologici-superiori-23-24-corsi-per-under-35/ gidin), 35 in altında ortaokul diplomasına sahip olanlar veya bir yıllık IFTS (Yüksek Teknik Eğitim ve Öğretim) kursuyla bütünleştirilmiş dört yıllık bir IeFP (Mesleki Eğitim ve Öğretim) kursuna katılmış olanlar. Bölgesel eş finansman, kurs ücretinin bir kısmını karşılar, geri kalanı genç kişi tarafından ödenir. Toskana’da şu anda dokuz Yüksek Teknolojik Enstitü (ITS Akademisi) bulunmaktadır: işletmelerin yeni ve gelişmiş becerilere yönelik talebine yanıt vermek için doğmuşlardır, üniversite eğitimine alternatif bir yüksek öğretimi temsil ederler ve kursun sonunda yüksek bir istihdam edilebilirlik oranı vardır. .

Bölümü izle