Göçmenlerden Monni’den Donzelli’ye: “Özür dileme zamanı geldi, daha çok yönetmeyi düşünün”

Sevilay

Yeni Üye
Meclis Üyesi Monni, Marina di Carrara’daki çıkarma operasyonlarından birinde

“Peki Donzelli neden bahsediyor? Bunun yerine, seçim kampanyası sırasında gelenlerin beş kat arttığı bir dönemde vaat ettikleri deniz ablukasını anlatın bize. Veya dilerse, merkez sağdan da olsa, kendilerine kaynak ve araç vermeden her şeyi kendilerine yükleyen, var olmayan bir yönetimden şikayet eden Bölge belediye başkanları ve başkanlarını anlatabilir. Ya da belki STK’ların, daha fazla SOS’u göz ardı ederek, genellikle çok uzaktaki, tahsis edilen güvenli limana yönelmelerini gerektiren bir kararnamenin neden çıkarıldığını ve daha sonra aynı hükmün İtalyan yetkililer tarafından koordine edilen kurtarmalar için aynı STK’lar kullanılarak reddedildiğini anlatabilirsiniz. Muhafız yakıt için kaynaklara bile sahip değil.”

Sivil koruma konseyi üyesi Monia Monni, FdI örgütü başkanı Giovanni Donzelli’nin göçmen acil durumuyla ilgili bugün yaptığı açıklamalara yanıt veriyor.

“Ayrıca bize açıklayın” diye devam ediyor Monni, insan hayatını kurtaranların hangi ülkede cezalandırıldığını, çünkü aynı olay dün Marina di Carrara limanında da yaşandı. Açık Kollar ilk kurtarma sırasında durmuş olsaydı, muhtemelen 170 kişi ölmüş olacaktı. Bir yüzücüyü boğulmaktan kurtaranlara hayranız ve haklı olarak da öyleyiz, ancak 196 kişinin hayatını kurtaranları cezalandırıyoruz. Elbet diğerlerinden daha değersiz hayatlar var, bu değerlendirme ten rengine mi yoksa gelir elde etme gücüne mi bağlı bilmiyorum ama medeni bir ülkede hayat hayattır ve hepimize görev düşüyor onu korumak için”.

Dün rıhtımdaki boşaltma operasyonlarını takip eden komiser, “İdari gözaltı bildirimini beklerken, Open Arms ekibi Bella ciao’nun notlarını almaya başladı ve bunun Donzelli için daha da acı verici olduğunu düşünüyorum.” Bu şarkının yankı bulmak için daha iyi bir yer bulamayacağına inanıyorum, çünkü bu, barbarlığa direnenlerin ve adaletsizliğe karşı taraf tutanların marşıdır.Monni, Toskana’nın onlarla birlikte direneceğini söylüyor.Bu arada, topu geri koymaya çalışmak yerine, Merkez-sol alanda sağ, yönetmeyi deneyebilir çünkü mazeret ve mazeretlerin zamanının büyük ölçüde dolduğu bana açık görünüyor.