'Herkes için Alışveriş' projesinin yeni aşaması zor durumdaki ailelere yardım etmeye başlıyor

Sevilay

Yeni Üye
Giani ve Spinelli, Gıda Bankası yöneticileriyle birlikte. Aşağıdaki fotoğraflarda tüketim mallarının depolanması

Gıda ürünleri bulmakta zorlanan ailelere yardımcı olmak, aynı zamanda ürünlerin bilinçli kullanımını destekleyerek gıda israfıyla mücadeleyi amaçlayan bir kültürün yaygınlaştırılması: 2016'da doğan ve 2016'nın arifesinde başlatılan 'Spesa per tutti' projesinin ana amaçları bunlar. onuncu yılına giren proje, bugün Floransa'daki Mercafir yemek merkezinde, Piazza Artom'daki dernek merkezinde düzenlenen toplantıyla içeriği basına sunulan yeni bir programlama aşamasına giriyor. Girişime Toskana Bölgesi Başkanı Eugenio Giani, sosyal politikalardan sorumlu bölgesel meclis üyesi Serena Spinelli, TosCaritas başkanı Vincenzo Lucchetti, Floransa Caritas piskoposluğu müdürü Marzio Mori ve Gıda Bankası başkan yardımcısı Natale katıldı. Bazzanti.

'Herkes için alışveriş' bugüne kadar yılda yaklaşık 20 bin gıda kolisinin dağıtılmasını mümkün kıldı ve böylece ekonomik zorluk yaşayan pek çok kırılgan insana rahatlık sağlandı. Bu hedef aynı zamanda 2025-2027 döneminde projeye dahil olan üç kuruluş tarafından da sürdürülecektir: Toskana Bölgesi, Toskana Caritas Koordinasyonu ve Toskana Gıda Bankası Birliği.

Üç yıllık dönem için kamu tarafında belirlenen kaynaklar 545.000 Euro'dur (bunun 385.000'i bölgesel fonlardandır), buna Caritas ve Gıda Bankası tarafından maddi kaynak ve insan olarak yaklaşık 110.000 Euro'luk ortak finansman eklenecektir. .

Planlanan faaliyetler, bir programın tanımlanmasına ve belirli bir anlaşmanın şart koşulmasına yol açan ortak planlama süreci sayesinde paylaşıldı. Yönetim açısından bakıldığında prosedürler şu ana kadar yürütülen prosedürlere benzer olacak: Toskana Bölgesi koordinasyon rolü oynayacak, Caritas Toscana büyük ölçekli perakendecilerden yiyecek satın alacak, ayrıca belirli indirimlerden yararlanacak ve dağıtacak. alıcılara. Ancak Toskana Gıda Bankası, malların lojistiğini ve depolanmasını yönetmekten sorumlu olacak.

Gıda yardımının tahsis edilmesi gereken zor durumdaki kişiler, Toskana Caritas'ın dinleme noktaları, üçüncü sektör kuruluşları ve hizmet merkezleri tarafından belirlenecek ve vatandaşlara gerekli tüm bilgiler sağlanacak.
Alıcıların yıllık brüt gelirinin 20.000 Euro'dan az olması gerekir (muhtemelen bakmakla yükümlü olunan her aile üyesi için 5 bin Euro artırılmalıdır); Daha sonra küçük çocuğu olan aileler, çok sayıda aile ve engelli bireyler için erişim öncelikleri belirlenecek.

Ayrıca bir sonraki programlama kapsamında, gıda ürünleri tedariki ve tedariği öncelikli faaliyetine ek olarak, Toskana Gıda Bankası ve Caritas, hem fazlalıkların yeniden dağıtımı hem de gıda ürünlerinin yeniden dağıtımı konusunda gençleri bilgilendirmek ve dahil etmek için özel girişimler yürütecek. eğitim konusunda. yiyecek.

Başkan Giani şöyle dedi: “Bu proje, Bölge, Gıda Bankası ve Caritas arasındaki değerli sinerji sayesinde, birçok yoksulluk durumuna somut ve anlamlı bir yanıt vermemize olanak tanıyor ve 20 bine kadar gıda kolisinin dağıtılmasını mümkün kılıyor.” yıllık. Ancak “Herkes İçin Alışveriş”, her şeyden önce gıda israfını önlemeyi amaçlayan gıda eğitimi eylemi açısından da değerli” dedi.

Serena Spinelli, “'Spesa per tutti” programının bu yeni aşamasını oluştururken, ihtiyaçların dikkatli ve derinlemesine bir analizinden yola çıktık: Gıda Bankası ve Caritas ile, yani köklü iki kuruluşla yan yana çalışarak başladık. Bölge genelindeki ve tüm alıcılarla doğrudan temas halinde olan ekibimiz, en uygun çözümleri belirlemek ve en zamanında yanıtları vermek için sorunun özüne daha iyi inmemize olanak sağladı.

Bugün, bu yeni aşamanın başlangıcında, bir yandan Gıda Bankası'na ve Caritas'a yaptıkları ve yapmakta oldukları her şey için teşekkür etmek, aynı zamanda da sadece mücadele etmek için azami çaba gösterme kararlılığını onlarla birlikte yenilemek istiyorum. Gıda sorunu değil, yoksulluğun her türlüsü”.

Natale Bazzanti'nin altını çizdiği gibi, “Banka, faaliyetleriyle her yıl 120 binden fazla kişiye yardım etmeyi başarıyor. Ne yazık ki gıda yardımı alanların sayısı giderek artıyor.
Amacımız, geri kazanılan ürünlerin artmasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğumuz kişilerin büyümesine her zaman ayak uydurabilmektir: Bu açıdan bakıldığında “Herkes için Alışveriş”, hem harekete geçirdiği kaynaklar hem de sağladığı faydalar sayesinde çok değerli bir araçtır. Bölge genelinde Caritas'la sinerji yaratmamıza olanak tanıyor ve gıda eğitimi faaliyetleri aracılığıyla israfa karşı temel bir mücadele yürütmemize olanak sağlıyor”.

“Vincenzo Lucchetti'ye göre 'Spesa per tutti' projesi, Bölge ile üçüncü sektör kuruluşları arasında ortaya çıkabilecek ilişkilerin önemli bir örneğidir. Bunun değeri kesinlikle en zayıf grupların ihtiyaçlarını karşılamak için uygulanan eylemlerle ve aynı zamanda eğitim çalışmaları ile de ilgilidir: Bana her şeyden önce, bu faaliyetler sayesinde gençlerin sosyal duyarlılığının harekete geçirilebilmesi ve onlara sosyal duyarlılığın uyarılabilmesi çok değerli görünüyor. Toskana'mızda bile nüfusun önemli bir kısmı ciddi yardıma ihtiyaç duyuyor”.

“Bu proje – Marzio Mori'nin sözleri aynı zamanda bir uyarıyı da temsil ediyor: 2025'te Toskana'da yiyeceğe ihtiyaç duyan çok sayıda insanın olacağı gerçeği, bize bir şeylerin ters gittiğini ve bu ihtiyaç üzerinde acilen çalışmamız gerektiğini söylüyor. ama aynı zamanda yoksulluğun devamını belirleyen nedenler hakkında da”.