İstihdam hizmetleri, Montalcino’daki (Si) merkezi olmayan Arti şubesi devam ediyor

Sevilay

Yeni Üye
Bugünden itibaren Montalcino, Toskana bölgesel istihdam ajansı olan Arti’nin merkezi olmayan bir şubesine sahiptir. Bu sabah, eğitim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini ve belediye başkanı Silvio Franceschelli, kamu istihdam hizmetleri ağına yeni erişim noktasının açılışını yaptılar. Ayrıca bölge meclis üyesi Anna Paris, Montalcino belediye meclisi üyeleri ve San Giovanni d’Asso belediye başkanı da hazır bulundu.

Masa, Piazza Cavour 13 adresindeki Belediye Binası’nda yer almaktadır ve her Çarşamba 9’dan 13’e kadar açık olacaktır.

Chianti’deki Sovicille ve Gaiole’nin hizmetlerinden sonra, Montalcino hizmeti, Toskana Bölgesi’nin istihdam hizmetleri ağını güçlendirme planının bir parçası olarak Siena eyaletinde faaliyete geçen üçüncü merkezi olmayan sayaçtır ve yine Gol (İşçilerin istihdam edilebilirliği garantisi) sayesinde elde edilmiştir. ), SiyasetR tarafından öngörülen aktif işgücü piyasası reform programı.

Montalcino ve Val d’Orcia bölgelerinde ikamet eden vatandaşlara ve işletmelere, ilk karşılama ve ilk oryantasyon bilgileri, bireyselleştirilmiş oryantasyon kurslarına dahil olma, kırılganlık koşullarındaki kişiler için özel listelere ilk kayıt eski yasa 68/99 sunan mevcuttur. , resepsiyon hizmetleri ve işletmeler için ilk bilgiler.

Şu anda Siena ilinde Siena, Poggibonsi, Montepulciano, Sinalunga ve Abbadia San Salvatore’de beş İstihdam Merkezi bulunmaktadır.

Bu sayaç için yer seçimi, toplam sakin sayısı ve bölgenin coğrafi özellikleri üzerinde yapılan analizin sonucudur. Montalcino, Siena İstihdam Merkezi’ne yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Bölgenin orografik özellikleri, uzun yolculuk sürelerini içerir ve özellikle kış aylarında hareket güçlükleri yaratabilir.

Açılış sırasında meclis üyesi Nardini, “Bölgesel istihdam merkezleri ağını güçlendirme taahhüdü devam ediyor” dedi. “Hedefimiz, vatandaşların ve işletmelerin aktif istihdam politikalarına erişimini giderek yaygınlaştırarak yaygınlaştırmaktır” diyen Bakan, “Sosyo-ekonomik açıdan çok hassas ama aynı zamanda zengin bir dönemden geçiyoruz. mevcut kaynaklar ve araçlar açısından olağanüstü fırsatların sayısı: Pnrr tarafından finanse edilen Gol aktif istihdam politikası programını, sosyal ortaklarla üzerinde anlaşmaya varılan Yeni İstihdam Anlaşmasını, finanse ettiğimiz ve yapabileceğimiz eğitim kurslarına ilişkin duyuruları düşünüyorum. 2021-2027 Avrupa Sosyal Fonu’nun kaynakları sayesinde finanse edildi. Arz ve talep arasındaki uyumsuzluğun üstesinden gelmek, istihdamı korumak ve yeni iş olanaklarını teşvik etmek için en iyi şekilde değerlendirmemiz gereken fırsatlar. Montalcino belediye başkanına teşekkür etmek istiyorum. ve belediye yönetimi, bu yeni açılımı mümkün kılmak için derhal harekete geçtiği için”.

“Belediye başkanı Silvio Franceschelli, Montalcino’da merkezi olmayan gişenin açılışının, Belediye’nin yürütmekte olduğu vatandaşlara ve bölgeye yönelik hizmetlerin yakınlaştırılması politikalarının bir parçası olduğunu açıkladı. Siena Polis Karakolu Pasaport Bürosu’nun artık birleştirilmiş varlığına ek olarak, 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen merkezi olmayan gönüllü yargı masasının faaliyetleri. Hizmet sadece vatandaşlarımız için değil tüm bölge için önemli olacaktır. Belediye olarak Toskana Bölgesi’nin girişimlerini, girişimcilik dokusu açısından uzman insan gücü bulma ihtiyacını da göz önünde bulundurarak uygun hale getirerek memnuniyetle karşıladık. Montalcino sayacı aslında şirketlerden ve şirketlerden bilgi almak için yararlı olacaktır. üretken sektörün eğitim ihtiyaçları hakkında vatandaşlar. Arti’ye, Toskana Bölgesi’ne ve meclis üyesi Alessandra Nardini’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Murlo belediye başkanı Davide Ricci, “Belediyemiz için kurumları ve idareyi vatandaşlara yaklaştırmak için yeni bir fırsat” yorumunu yaptı. Bu, yine birkaç gün önce Montalcino’da açılışı yapılan yakınlık ofisine eklenen yeni bir unsurdur. Şimdi, vatandaşların bu yeni olasılık da dahil olmak üzere bölgede ne olduğunu bilmesi için sürece dahil olacağız”.

Yardım masasıyla iletişime geçmek için: [email protected]