Lanterne Magiche, Nardini Prato okulları ile animasyon festivalinde

Sevilay

Yeni Üye
Okulları ve vatandaşları kapsayan animasyon sinema bayrağı altında bir paylaşım ve yaratıcılık günü: 6 Haziran Salı günü Manifatture Digitali Cinema Prato’da düzenlenen Animasyon Festivali. Etkinlik, Fondazione Sistema Toscana imajının dilinde bölgesel eğitim programı olan Lanterne Magiche tarafından düzenlendi. Prato bölgesinden bazı ilkokul ve ortaokul birinci sınıf sınıfları, animasyon üzerine yaratıcı atölyeler gerçekleştiren Manifatture Digitali Cinema merkezinde ağırlandı. Stop motion, 2D çizimler, kağıt, renkler ve küçük nesneler: Bunlar, Lanterne Magiche’nin uzman operatörlerinin öğrencilere atölye çalışmaları sırasında oynamasını ve çalışmasını sağladığı öğelerden bazılarıdır.

Prato Belediye Başkanı Matteo Biffoni ve Toskana Eğitim, Üniversite ve Araştırma Konseyi Üyesi Manifatture Digitali Cinema’nın merkezi Santa Caterina’nın tarihi kompleksinin avlusunda bir şeyler atıştırdıktan sonra Bölge, Alessandra Nardini, Fondazione Sistema Toscana temsilcileri ve Lanterne Magiche işletmecileri ile birlikte yer aldı.

6 Haziran’daki “Animasyon Festivali” vesilesiyle duyurulan en önemli yenilikler arasında, Magic Lanterne okullarına yönelik etkinlikler için Manifatture Digitali Cinema bünyesinde animasyona ayrılmış bir sınıfın kalıcı olarak atanması: tüm öğrenciler için değerli bir fırsat en yenilikçi teknolojilerle donatılmış bir alanda yaratıcı faaliyetler yürütmek için bölgedeki seviyeler.

2023 yılında, Okullar için Ulusal Sinema ve Görüntü Planı’nın desteği sayesinde bozulmamış bir şekilde, Manifatture Digitali Cinema Prato’da tamamen görsel-işitsel eğitime adanmış bir sınıf oluşturmak mümkün oldu. Dijital animasyon ve görsel-işitsel dilin analizi konusunda öğretmenler için eğitim kurslarının başlatıldığı ve gelecekte talep eden okullar için video prodüksiyon ve düzenleme kurslarına ev sahipliği yapabilecek bir alan (info@ lanternemagiche.it) .

Sınıf ayrıca animasyon sinemasının stop motion tekniğinde uzmanlaşmış yapım stüdyosu UFFA Film’e ev sahipliği yaptı – İtalyan ve kadın. İki animatör, Monica Fibbi ve Viviana Petrera, ekonomi konularını ele alan ve gençleri ve çok gençleri hedefleyen basit bir dille anlatan bir TV stop motion animasyon dizisi olan Clay Economy’nin prodüksiyonları için Manifatture Digitali Cinema’yı seçtiler.

“Bölgesel eğitim meclis üyesi Alessandra Nardini’nin ilan ettiği yeni sınıf, Lanterne Magiche’nin yüzlerce, binlerce öğretmeni, erkek ve kız öğrenciyi dahil etmeye devam etmek isteyen yaşayan bir proje olduğunu gösteriyor. Resim ve görsel-işitsel dilde eğitim, kız ve erkek çocuklarımız için çok önemli bir eğitim fırsatı sunuyor, farkındalık ve eleştirel anlam kazanmalarına yardımcı oluyor, becerilerini zenginleştiriyor. Bu yeni alanın yaratılması, tüm Lanterne Magiche projesini daha da nitelendiriyor”.

Prato belediye başkanı Matteo Biffoni, “Sihirli fenerler, görüntünün diline bu şekilde giren çocuklar ve gençler için harika bir fırsattır; , yıllar içinde öğrencilere ve öğretmenlere adanmış çok sayıda etkinlik de düzenlendi. Okullara yönelik Magic Lantern etkinliklerine adanmış özel bir sınıf oluşturarak bu deneyimi istikrarlı hale getirdiği için Fondazione Sistema Toscana’ya teşekkür ediyorum”.

[In collaborazione con l’ufficio stampa dell’Area Cinema Fondazione Sistema Toscana]