“Toskana çalışıyor”. Bölge Başkanı Eugenio Giani’nin, dün Mugello bölgesini vuran ve merkez üssü Marradi olan ve 4,9 büyüklüğündeki sarsıntılarla yaşanan depremin ertesi günü yaptığı açıklama bu. Giani şöyle açıkladı: “Dün sabah haberi duyar duymaz böylesine güçlü bir depremin yol açabileceği ciddi sonuçları düşündüm. Çok şükür ki, sabah geç saatlerde yaptığım incelemede bizzat şunu gördüm, binalar büyük ölçüde dayanmış, insanlara herhangi bir zarar gelmemiş. Bazı çatlaklar var ama ne kamu ne de özel binalarda ciddi bir hasar yok. En sorunlu durum Marradi huzureviyle ilgili. Zaman içinde hem kamu kurumlarının müdahalesini hem de özel inşaat işçilerinin farkındalığını karakterize eden Mugello gibi hassas bölgelerdeki anti-sismik kültür, bu anın üstesinden gelinmesini mümkün kıldı. Bu yolda ilerlemeliyiz, diye bitirdi Giani ve binalara yönelik sismik düzenlemelere her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla uymalıyız. Özellikle anti-sismik kriterlere göre yeterince yenilenmesi için 32 milyon Euro taahhüt ettiğimiz Borgo San Lorenzo hastanesini düşünüyorum.”.
Bu arada, dünden bu yana Marradi’de hasar tespiti ve insanlara yardım amacıyla görev yapan bölgesel Sivil Koruma sisteminin doğrulama faaliyetleri de sürüyor. Bölgesel Sivil Koruma ekipleriyle birlikte çalışan kişiler arasında Bölgesel Sismik Hizmet teknisyenleri, yerel ve bölgesel gönüllü ekipleri, Floransa Büyükşehir Belediyesi teknisyenleri ve İtfaiye Teşkilatı yer alıyor. Toplamda yaklaşık 50 birim idari personel ve gönüllü. Halen devam eden yapısal kontroller, şu anda kullanılamaz durumda olduğu belirtilen 5 binayı ortaya çıkardı. Belediye’nin okul spor salonunda kurduğu ve önümüzdeki günlerde de her türlü olasılığa karşı açık kalacak barınakta dün gece 11 kişi uyudu.
Bu arada, dünden bu yana Marradi’de hasar tespiti ve insanlara yardım amacıyla görev yapan bölgesel Sivil Koruma sisteminin doğrulama faaliyetleri de sürüyor. Bölgesel Sivil Koruma ekipleriyle birlikte çalışan kişiler arasında Bölgesel Sismik Hizmet teknisyenleri, yerel ve bölgesel gönüllü ekipleri, Floransa Büyükşehir Belediyesi teknisyenleri ve İtfaiye Teşkilatı yer alıyor. Toplamda yaklaşık 50 birim idari personel ve gönüllü. Halen devam eden yapısal kontroller, şu anda kullanılamaz durumda olduğu belirtilen 5 binayı ortaya çıkardı. Belediye’nin okul spor salonunda kurduğu ve önümüzdeki günlerde de her türlü olasılığa karşı açık kalacak barınakta dün gece 11 kişi uyudu.