Medici all'Elba, proje 2025 için de finanse edildi

Sevilay

Yeni Üye
Elba Adası'nın havadan görünümü. Aşağıda, sağda, proje logosu

2023'teki duruşmanın ve 2024'teki başlangıcın ardından, bölge konseyi ayrıca, halihazırda bölgesel sağlık sisteminde çalışan ve böylece adadaki doktorların adada kalmasını sağlamak için tasarlanan ve desteklenen 'Ben de Elba'da' projesini 2025 için finanse etti. Yerel yapılarda kronik personel sıkıntısı.

Proje iki eyleme ayrılmıştır. Bunlardan ilki, Elba adasında sınırlı bir süre için hizmet vermeye hazır olan ve bölgesel sağlık hizmetinde halihazırda istihdam edilen profesyonellerin bir listesinin bölgesel düzeyde eğitilmesini içermektedir. Diğeri ise, yeterli 'değerli' bir yoldan sonra dezavantajlı bölgenin ihtiyaçlarını istikrarlı bir şekilde karşılayabilecek yeni profesyonellerin işe alınması için özel yarışmaların yaratılmasıyla ilgilidir.

Başkan Eugenio Giani ve sağlık hakkı meclis üyesi Simone Bezzini, “İlk yarışmaların düzenlenmesi ve sıralamaların tanımlanması, durumun iyileşmesine katkıda bulundu.” Bu ilk aşama için sağlanan kaynaklar tamamen kullanıldı ve birçok profesyonelin tepkisi çok olumluydu. Bu nedenle projeyi bölgenin diğer çevre bölgelerine de yaymak amacıyla projeye devam etmeye karar verdik. Başlanan çalışma aynı zamanda sürekli faaliyeti de içermektedir
toplulukların ihtiyaçlarını anlamak ve belirli eğitim ve kariyer yollarını teşvik etmek için izleme”.

'Ben de Elba'da' özel projesi, adadaki hastanede yılda bir ila en fazla beş ardışık olmayan hafta çalışmak isteyen Toskana sağlık hizmetindeki tüm doktorları kapsayacak şekilde genişletildi: bunun karşılığında onlara oda ücreti geri ödenecek ve sanki bir görevdeymiş gibi pansiyon ve projeye katılım karşılığında haftalık brüt iki bin euro harçlık. Haftada otuz sekiz saat çalışacaklar ve geldikleri şirketlere hiçbir hizmetin korumasız kalmaması için ek üretkenlik karşılığında ekonomik tazminat garantisi verilecek. 2024 yılında ilk yarışmanın tamamlanmasının ardından projeye 114 profesyonel katıldı.