Nüfusun en savunmasız kesimlerinin psikolojik refahının desteklenmesine yönelik proje devam ediyor. Salgının ardından 2021 yılında devreye giren reşit olmayanlar ve kanser hastalarına yönelik psikolojik destek hizmeti, Bölge Konseyi’nin – sağlık meclis üyesi Simone Bezzini’nin önerdiği kararla – sağlık şirketlerinin yerel yönetimlerine devrettiği 560 bin avroluk devlet kaynağıyla yeniden finanse edildi. (ASL), başlatılan faaliyetlerin devamı için üniversite hastanelerine (AOU) ve Onkoloji Araştırma ve Önleme Enstitüsüne (Ispro) başvurdu. Toskana’da, hem doğrudan ilgililere hem de bakım verenlere yönelik psikolojik destek ve bilgi sağlamaya yönelik özel hizmetlerin etkinleştirilmesiyle kanser hastalarına özel ilgi gösterildi.
Bezzini, “Pandeminin ardından nüfusun en savunmasız gruplarına yönelik oluşturulan psikolojik destek hizmetinin yeni bir hizmet olduğunu ancak bölgeye kök saldığını ve önemli sonuçlar verdiğini söyledi. Bu nedenle hizmetin sürekliliğini sağlamak, destek alan hastaları ve bakım verenlerini yalnız bırakmamak için yeni kaynakları acilen sağlık şirketlerine, hastanelere ve İspro’ya tahsis ettik” dedi.
Detayda:
Bezzini, “Pandeminin ardından nüfusun en savunmasız gruplarına yönelik oluşturulan psikolojik destek hizmetinin yeni bir hizmet olduğunu ancak bölgeye kök saldığını ve önemli sonuçlar verdiğini söyledi. Bu nedenle hizmetin sürekliliğini sağlamak, destek alan hastaları ve bakım verenlerini yalnız bırakmamak için yeni kaynakları acilen sağlık şirketlerine, hastanelere ve İspro’ya tahsis ettik” dedi.
Detayda:
- Orada Toskana’nın merkezindeki yerel sağlık otoritesi Hastaların ihtiyaçlarını dinleyecek ve onları görev almak üzere yardım ağına yönlendirecek bir operatörün varlığını garanti eden IAB – İhtiyaçların bilgilendirilmesi ve alınması projesini hayata geçirdi.
- Orada ASL Toskana Kuzey Batı bunun yerine SAL – Ücretsiz dinleme alanı projesi devreye alınarak kullanıcı ve hasta bakıcıları dinleme konusunda uzmanlaşmış iki profesyonel ekibe eğitim verildi ve araştırma faaliyetleri başlatıldı.
- Orada ASL Toskana Güney Doğu son olarak, hastalar ve aile üyeleri için bir destek ve psikolojik yardım sürecinin yanı sıra, ameliyat öncesi ve sonrası tıbbi-psikolojik yardım ve erken palyatif bakım ve tedavinin son aşamalarında kanser hastaları için bir psikolojik yardım hizmeti sürecini başlatmıştır. hastalık.
- Orada ah Piza onkoloji tesisinde hastalar ve ailelere yönelik bir kliniği faaliyete geçirmek için kullanılan fonları kullandı. Yıl içinde sağlık çalışanlarının da katılımıyla yaşamın sonu konulu toplantılar düzenlendi.
- Orada Aou Careggi Ve Ispro bunun yerine, hizmet kapsamını artırmak ve erişim engellerini azaltmak amacıyla, özellikle iç bölgelerde ve dağ belediyelerinde yaşayan hastalara odaklanarak, psikolojik bakım için bir tele-danışma sistemini etkinleştirdiler.
- Ayrıca orada Aou Senese teknolojilere odaklanarak şirketin onkoloji departmanı tarafından takip edilen hastalar için görüntülü görüşme sistemi geliştirdi.
- Son olarak Aou Meyer Irccs, kaynakları “Gelişim çağındaki onkolojik patolojilerde nöropsikolojik bilişsel sorunların değerlendirilmesi” yolu için kullandı.