Sağlık, operatörlerini Pnrr fonlarıyla eğitiyor

Sevilay

Yeni Üye
Dört yüz sağlık çalışanı bugün Floransa’daki Palacongressi’de elektronik sağlık kayıtları 2.0 hakkında eğitim almak üzere bulunuyor: vatandaşların hayatını kolaylaştıran ancak aynı zamanda operatörlerin hastalarla ilgilenmesine de yardımcı olabilecek dijital bir araç. Bugün, Pnrr Ulusal Kurtarma ve Dayanıklılık Planı fonlarıyla finanse edilen ve 2025’e kadar sürecek olan dijitalleşme eğitim kursunun ilk günü. Girişimin genel olarak 50 bin sağlık çalışanını hedef alması bekleniyor.

Sağlık hakkı meclis üyesi, “Elektronik sağlık kaydının uygulamaya konulması gerekiyor ve bunu yapmak için, tıpkı diğer sağlık personeli eğitimi konularında kullandığımız gibi, ulusal iyileşme ve dayanıklılık planı olan Pnrr’deki kaynakları da kullanacağız” diye altını çiziyor , Simone Bezzini.

“Sağlık kayıtları, bugünden itibaren hastanın sağlık sistemiyle ilgili klinik geçmişini anlatan, değerlendirilmesi gereken bir araçtır – diye devam ediyor – ancak bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasına ve basitleştirilmesine olanak sağlayacak şekilde uygulanmalı ve tüm sağlık kayıtlarını ve belgelerini toplamalıdır. adımlar: kısacası vatandaşlar ve sağlık profesyonelleri için tedavi ve hasta bakımını iyileştirmeye yönelik yararlı bilgi zenginliği”.

Toskana Bölgesi’nin yetkilendirilmiş uygulayıcı organı Estar, elektronik sağlık kaydına ilişkin dersleri, sağlık eğitimi bölgesel laboratuvarı Formas aracılığıyla düzenleyecek. Yararlanıcılar Toskana sağlık hizmetinin çalışanları, bağlı ve hastanedeki uzman doktorlar, pratisyen hekimler ve özgür seçime sahip çocuk doktorları olacak. İçerikler, elektronik sağlık kaydı 2.0’ın teknolojik gelişimini takip eden ve şirket eğitmenlerinden oluşan bir ağ yetiştiren Bölgenin dijital sağlık ve inovasyon sektörü tarafından geliştirildi.

“Estar’ın genel müdürü Massimo Braganti, bunun, sağlık çalışanları için şu anda en kıt ve en önemli kaynağı, yani zamanı optimize etmek için uzaktan eğitim gibi araçları da kullanarak kabul ettiğimiz bir zorluk olduğunun altını çiziyor.”

Ancak Bölge’nin düzenlediği tek eğitim girişimi sağlık kayıtlarına ilişkin girişim değil. Yine Pnrr’den gelen beş milyon avronun üzerinde kaynak, sağlık hizmetleriyle ilgili enfeksiyonlara ilişkin eğitim için kullanılacak: yirmi binin biraz altında operatörler katılacak. Diğer kurslar, 2025’ten itibaren Yüksek Sağlık Enstitüsü tarafından yönetilecek, çevresel belirleyiciler ve iklim değişikliğiyle ilişkili sağlık risklerine ayrılacak.

Yeni pratisyen hekimlerin eğitimi için Pnrr fonlarıyla bazı ek hibeler de finanse edildi: 2021-2024 ve 2022-2025 arasındaki üç yıllık dönemler için 51 ve Bakanlık Kararnamesi 77’den kaynaklanan yerel sağlık hizmetleri organizasyonundaki değişimin yönetimi için: biraz Toskana’da üç yüz operatör daha var. Bu kurslar, Pisa’daki Sant’Anna Lisesi’nin, yüksek yöneticilik eğitiminin uygulanmasında uzman ve nitelikli MeS Laboratuvarı’na verilecek.