Serbest çalışanlar, eğitim kuponları için bir buçuk milyon

Sevilay

Yeni Üye
Uzmanlık okulları, ileri eğitim kursları ve üniversite yüksek lisans dereceleri de dahil olmak üzere eğitimlerini güçlendirmek veya güncellemek isteyen serbest çalışanlara bir buçuk milyon avro sağlanacak.
3 bin avroya kadar eğitim kuponlarının sağlanmasına ilişkin bölgesel duyuru 6 Kasım öğlene kadar açık. Bildiri, Avrupa Sosyal Fonu+ 2021-2027 kaynaklarıyla finanse ediliyor ve gençlerin özerkliğine yönelik bölgesel proje olan GiovaniSì kapsamında yer alıyor.

Başkan Eugenio Giani şöyle açıklıyor: “Toskana’daki serbest çalışanlara sunulan bu fırsat, Bölgenin, Toskana’daki iş piyasasının önemli bir bölümünü temsil eden profesyonel mesleklere yönelik bir dünyaya olan ilgisini doğruluyor. Profesyonellere bilgi zenginliklerini artırma ve yenileme fırsatı vermek, onları daha rekabetçi hale getirmek ve bölgesel ekonominin ve toplumun gelişimine somut olarak katılabilmelerini sağlamak anlamına gelir”.

Eğitim, çalışma, üniversite ve araştırmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini, “Bu önlemle Toskana’lı serbest çalışanların mesleki becerilerini güçlendirmeyi ve güncellemeyi, böylece kariyer olanaklarını iyileştirmeyi amaçlayan eğitim kurslarına katılımını desteklemek istiyoruz” diye açıklıyor: “Ayrıca, Özellikle bu sektörde yeniliğe yatırım yapma eğilimi geliştirmek için faydalı bilgiler edinilir
teknolojik, çevresel, organizasyonel ve yönetim.”

Bildirim, ilişkili veya kurumsal bir formda çalıştıkları sürece, hem KDV numarasına sahip olan hem de bireysel KDV numarası olmayan, fikri faaliyetlerde bulunan profesyonellere yöneliktir. Onlar zorunda
ayrıca mesleki tarikatların veya kolejlerin veya meslek birliklerinin sicillerine veya INPS’in ayrı yönetimine kayıtlı olmalı ve kayıtlı olmalıdır.

Toskana Bölgesi ve ayrıca diğer Bölgeler tarafından akredite edilmiş eğitim kurumları tarafından sağlanan eğitim ve mesleki tazeleme kursları için yapılan harcamalar finanse edilebilir (yalnızca aynı kursun bölgede verilmediğini kanıtlayan açıkça motive edilen durumlarda)
Toskana Bölgesi’nin yanı sıra mesleki dernekler, meslek yüksekokulları ve meslek birlikleri tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca, MIUR tarafından tanınan Uzmanlık Okullarının bireysel yıllarına ait harcamalar, İtalyan Üniversiteleri tarafından sağlanan yüksek öğretim kursları ve Orders and Colleges ve/veya AGENAS (Bölgesel Sağlık Hizmetleri Ulusal Ajansı) tarafından tanınan yüksek öğretim okulları için yapılan harcamalar da uygundur; İtalya’da ve yurtdışında 1. ve 2. düzey üniversite yüksek lisansları için.

İşyerinde sağlık ve güvenlik konusunda zorunlu eğitim kursları veya yalnızca seminer ve konferanslara katılım uygun değildir.

Başvuru tarihini takip eden gün ile sıralamayı onaylayan kararnamenin yayımı tarihinden itibaren 6 ay arasında başlatılan eğitim kurslarının masrafları katkı payına uygun olabilir. Kurslar, gerçek sürenin dikkate alındığı üniversite Yüksek Lisans ve ileri eğitim kursları hariç olmak üzere, başlangıç tarihinden itibaren 12 ay içinde tamamlanmalıdır.

Bildirime şu bağlantıdan ulaşılabilir: https://www.regione.toscana.it/-/avvisi-formativi-individuali?inheritRedirect=true&redirect=/bandi-aperti?sortBy=desc&orderBy=modifiedDate