Signa ile Lastra a Signa arasındaki yeni köprünün çalışmaları ödüllendirildi

Sevilay

Yeni Üye
Fotoğrafta yeni köprünün görünümü

Arno üzerinde Signa ve Lastra a Signa arasındaki yeni köprünün inşasına yönelik kararlı bir adım. Bölge, işleri geçici olarak On site skarl stabil konsorsiyumu, Giugliano metalik yapılar Srl ve Ausilio Spa’dan oluşan şirketler grubuna verdi. Çalışma halihazırda toplam 71,5 milyon avroluk bir tutarla finanse edildi: 65, 5’i Kalkınma ve Uyum Fonlarından ve 6’sı bölgesel fonlardan geliyor. Artık ihalede sunulan nihai proje, onaylanmak ve ihale sözleşmesine dahil edilmek üzere Hizmetler Konferansı tarafından incelenecek. Kazanan şirketler grubunun idari projeyi sunmak için 120 günü olacak. Çalışmaların 2024’te başlaması ve 2028’de tamamlanması bekleniyor.

Başkan Eugenio Giani, “Bu çalışmanın önemini, Florentine ovasının en kritik bölgelerinden birinin rahatlaması üzerinde yaratacağı olumlu etki açısından her zaman vurguladım” dedi. Faydaları her şeyden önce nüfusa olacaktır: Bu, tüm bölgenin ekonomik kalkınması üzerinde yaratacağı etkiler nedeniyle tam olarak stratejik olarak tanımlamakta tereddüt etmediğim bir altyapıdır. Bu sonuçta emeği geçen tüm yönetimlere ve tüm konulara teşekkür ediyorum” dedi.

Altyapı ve ulaşımdan sorumlu meclis üyesi Stefano Baccelli, “Floransa karayolu sisteminin iyileştirilmesi için stratejik bir altyapının oluşturulması yönünde hızla ilerliyoruz” diyor. Yumuşak hareketliliğin, su güvenliğinin ve çevrenin korunmasının doğrudan faydası için aynı anda gerçekleştireceğimiz bir dizi müdahale kadar yol bağlantılarının güçlendirilmesinden de gurur duyuyorum; Baccelli, günümüzde benzer öneme sahip her eserin her zaman bütünleştirilmesi gereken unsurlar olduğu sonucuna varıyor.

Arno üzerindeki yeni köprü ve Lastra a Signa ile Signa’nın Fi-Pi-Li kavşağı arasındaki ilgili yol bağlantıları, bölgesel düzeyde stratejik bir çalışma oluşturarak trafik güvenliğini ve aşağıdaki özelliklere sahip bir bölgede araç trafiğinin akışkanlığını artırıyor: yoğun akışlar Toplam uzunluğu 2750 metre olup bunun 900 metresi viyadüktedir. Yeni köprü, ana açıklığı 140 metrenin üzerinde olacak şekilde çelikten yapılacak. Çalışmaya ayrıca Arno’nun sol yakasındaki Lastra ve Signa Nehri Parkı ile Renai Parkı’nı birbirine bağlayan bir bisiklet/yaya yolu da eklenmiştir.

Genel müdahale aynı zamanda hem Arno’daki taşkınlar hem de alçak sulardan kaynaklanan su baskınları açısından bölgedeki hidrolik riskin önemli ölçüde azaltılmasına olanak sağlayacak bir genleşme tankının inşasını da öngörüyor. Nakit, hidrolik risk azaltma planı ile öngörülmekte, Hidrojeolojik Yapı Planı ve Havza İdaresinin Taşkın Riski Yönetim Planı tarafından bağlayıcı bir şekilde onaylanmakta ve uygulanmaktadır.

Son olarak, Arno ve Bisenzio arasında merkezi bir konuma sahip olan Borgioli Gölü Bölgesi’nin devralınması yoluyla çevresel telafi alanları oluşturulacak ve spesifik yeniden doğallaştırma ve ekolojik iyileştirme müdahaleleri gerçekleştirilecektir.