Sular altında. Giani “8 bin 500 tanesi 3 bin euro alacak. Son başvuru tarihi 19 Ocak 2024’tür”

Sevilay

Yeni Üye
Bütçe sırasında konseyin girişimiyle, Toskana Bölgesi, sel mağdurlarına ilk yardım için mevcut kısımdan önce 15 milyon Euro, ardından da 10 milyon Euro olmak üzere toplam 25 milyon Euro tahsis etti ve bu nedenle derhal harcanabilir.

Acil durum başkanı ve komiseri Eugenio Giani, su baskını altındaki ailelerin sayısının 29.000 civarında olduğunu ve şu anda yaklaşık 5.000 kişinin vatandaşlara yardım için bölgede bulunan üç ofisin desteğiyle Bölge tarafından uygulanan platformun ardından başvuruda bulunduğunu belirtiyor. ve sırasıyla Campi Bisenzio, Prato ve Quarrata’daki aileler. Başvuru sürecini yürütmek için bu ofisleri desteklemek amacıyla, olağan prosedürlerin geliştirilmesi bağlamında işbirliği sunan ve aynı zamanda sular altında kalan aileler tarafından geri ödeme başvuruları sunan Kafeler, Vergi Yardım Merkezleri ağı bulunmaktadır. “

“Dolayısıyla şu anda 5 bine yakın başvuru yapıldı ve son tarih 19 Ocak 2024 – devam ediyor ve Giani’yi hatırlatıyor -“. “Toskana Bölgesi’nin, hâlâ devlet kaynaklarının eksikliği göz önüne alındığında, başvuru sahibi başına yaklaşık 3 bin avroya bu bölgesel kaynak olasılığını sunduğunu ve hala geniş bir kaynak mevcudiyetinin bulunduğunu vurgulamak isterim. Bu nedenle vatandaşları ve aileleri, artık hem ilk yardımda kullanılacak hem de önümüzdeki aylarda dikkate alınabilecek fiili tazminat için faydalı olacak uygulamayı hazırlamak için harekete geçmeye davet ediyorum. vaat edilen kaynakları sunuyor.”

Başkan Giani, “Başvuru formlarının doldurulmasındaki maddi hataların şimdi ilk yardıma ve yarın tazelemeye erişimi engellemesini önlemek için mümkün olan en kısa sürede harekete geçmenin önemli olduğuna inanıyorum. Selden etkilenen vatandaşlara ve ailelere, 19 Ocak 2024 tarihine kadar başvuruda bulunmaları için harekete geçmeleri çağrısında bulunuyorum.”

Giani şu sonuca varıyor: “Bölgenin mevcudiyeti, bu nedenle ilk destek müdahalesi için sel mağdurlarına ulaşabilecek ilk bölge olacak. 3 bin avroyu karşılayabileceğimiz 8 bin 500 civarında kişinin olacağına inanıyoruz.”