Tarım şirketlerinin çeşitlendirilmesinde başvuru süresi 28 Şubat 2025'e uzatıldı

Sevilay

Yeni Üye
Kırsal Kalkınma Tamamlayıcı (CSR) EAFRD 2023-2025 kapsamındaki “Tarım dışı faaliyetlere çeşitlendirme amaçlı tarımsal işletmelere yapılan yatırımlar” ihalesine başvurular için son başvuru tarihi 28 Şubat 2025 saat 13.00'e uzatıldı. 2027
Eğitim çiftliklerinden şarap turizmine veya petrol turizmine kadar. Bunlar, çiftliklerde gerçekleştirilebilecek tarım dışı faaliyetlerden sadece birkaçıdır ve bu duyurunun ana konusunu oluşturmaktadır.

18,8 milyonluk mali tahsisle çağrı iki spesifik hedefle ilgilidir:
– Araştırmaya, teknolojiye ve dijitalleşmeye daha fazla önem vererek, kısa ve uzun vadede pazar yöneliminin iyileştirilmesi ve tarım şirketinin rekabet gücünün artırılması.
– Döngüsel biyoekonomi ve sürdürülebilir ormancılık da dahil olmak üzere istihdamı, büyümeyi, kadınların tarıma katılımını da içerecek şekilde cinsiyet eşitliğini, sosyal katılımı ve kırsal alanlarda yerel kalkınmayı teşvik etmek.

Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Tarım şirketlerinin “çeşitlendirilmesi” kavramının arkasında, bölgeye yanıt sağlamak için yaratılan sayısız girişim, yeni iş stratejileri ve girişimci çözümlerin yattığını söyledi. ve tüketicilerin ve kullanıcıların özel ihtiyaçlarına göre. Dikkat etmeyi ve desteklemeyi görev edindiğimiz yeni biçimlerdir bunlar. Bu nedenle bu çağrının birçok destekçi bulacağını umuyoruz çünkü gelişen girişimcilik stratejilerini, farklı işlevler arasındaki karmaşık ilişkileri ve en dezavantajlı bölgelerde bile çeşitlendirilmiş tarım şirketlerinin gelişimini garanti eden yenilikçi biçimleri destekleyebiliriz”.

Yatırım desteğinin verilmesi, tarım şirketinin aşağıdaki gibi tarımsal faaliyetler yürütmesini gerektirir: açık alanlarda ağırlama dahil ağırlama, yemek sağlanması, tadım ve sosyal tarıma yönelik tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi; eğitimsel/didaktik faaliyetler (eğitim çiftlikleri); tarım ürünlerinin dönüştürülmesi faaliyetleri ile bunların şirket satış noktalarında işlenmesi ve pazarlanması; Rekreasyonel turistik faaliyetler ve kırsal geleneklerle bağlantılı faaliyetler ve şarap turizmi ve petrol turizmi de dahil olmak üzere doğal ve peyzaj kaynaklarının değerlendirilmesi.

Destek miktarı, 1. fıkra uyarınca belirlenen dağlık alanlardaki yatırımlar için %10 artışla uygun olan tüm yatırımlar için %50'ye eşit olacaktır. A) 1305/2013 sayılı Reg.(EU)'nun 32. maddesinin.