Terme del Corallo, Giani: “Livorno'ya erişimi yeniden oluşturmak için ilk adım”

Sevilay

Yeni Üye
“Terme del Corallo, Art Nouveau tarzında bir mimari mücevherdir. Mescita Pavyonu'nun açılışı, şehrin ne olduğu, yani Toskana'da, İtalya'da ve dünyada bir kültür ve büyük cazibe merkezi olması adına Livorno'ya erişimin yeniden canlandırılmasında ilk adımı temsil ediyor. Livorno Belediyesi bu projeye kendini adamıştır ve biz de Toskana Bölgesi olarak bunu destekliyoruz. Her halükarda bu restorasyon, şehrin Hamamlar, İstasyon ve Sarnıç arasındaki, Livorno halkı ve aynı zamanda turistler için çok çekici bir köşe haline gelecek olan bu kısmının yeniden değerlendirilmesini amaçlayan daha geniş bir sürecin parçasıdır. Ayrıca Viale Carducci'nin solunda merkeze doğru yeni hastane inşa edilecek. Spaya gelince, girişi kapatan üst geçit yıkılırsa, burası tüm Toskana'ya açılan kültürel ve sanatsal bir kapı haline gelebilir. O halde, üst geçidin kaldırılması, yalnızca üst geçidin yerine bir alt geçit koymakla kalmayacak, aynı zamanda şehri ana yollara yaklaştıracak ve trafiğin ortadan kaldırılmasına olanak tanıyarak daha fazla hız sağlayacaktır. Bu kentsel dönüşümün kredisi Salvetti Konseyi'ne gidiyor.”

Toskana Bölgesi başkanı şunu açıkladı: Eugenio GianiTerme del Corallo'nun restore edilmiş Salone della Mescita'sının açılışında konuşuyor. Onunla birlikte Livorno belediye başkanı da Luca Salvetti. Toplantıya katılanlar arasında Pisa ve Livorno Güzel Sanatlar Müfettişi de vardı Valerio TesiVali Giancarlo Dionisibölgesel meclis üyesi Francesco Gazzettiyerel kültürel ve ekonomik kurumların temsilcileri. Terme del Corallo ve Reset dernekleri, figürleriyle Livornina ve Livorno'lu büyük bestecinin müziğini çalan Mascagni Enstitüsü öğrencileri oradaydı. Pietro Mascagni bugün yani 7 Aralık onun doğumunun 161. yıl dönümüydü.

Belediye Başkanı Salvetti, “Bu önemli bir gün” dedi. “Bu kompleksi kurtarma fikri birçok vatandaşın iradesi sayesinde gelişti, ancak vatandaşlar tarafından aydınlatılan bu ışıklar, bu kurtarma çalışmasını gerçekten finansmanla yapmaya başlayan bu Yönetim tarafından tamamen ele alındı. Bugün, tarihi ve son derece belirleyici bir yerin Livorno'ya dönüşünü kutlamak benim için büyük bir duygu.”