Toplum hemşireleri, Toskana eğitim kılavuzlarını başlattı

Sevilay

Yeni Üye
Toskana, bölgesel sağlık hizmetlerine giderek daha fazla ilham veren yeni bölgesel yardım modelinde önemli bir figür olan Aile ve Toplum Hemşiresinin eğitim yolunu tanımlamaktadır.

2018 yılında Toskana, bireysel şirketler tarafından geliştirilen eğitim kursları sunarak bu rakamı kamu sağlık sistemine uygulayan ilk bölge oldu.

Şimdi, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık ve sosyo-sağlık bakım modellerini yeniden düzenleyen kararnamesi (77/2022) ve Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı Agenas tarafından geliştirilen “Aile veya Toplum Hemşireleri için Kılavuz” ile önemli bir ivme geliyor. Organizasyon modelini daha da güçlendirmek. Toskana için bu yeni adım, aynı zamanda sağlık şirketlerinin bu yeni profesyonel figürün kuruluşundan bu yana sağladığı eğitimlerden ve halihazırda hemşire olarak çalışan kişilerin edindiği deneyimlerden yararlanmak anlamına da geliyor. aile ve topluluk.

Yeni karar aslında iki tür yol tanımlıyor: Biri toplum hemşiresi olmaya hazırlananları hedef alıyor, diğeri ise bu rolü halihazırda yürütenleri hedefliyor.

Birincisi, 60'ı kısmen bölgesel, kısmen kurumsal teori, 40'ı staj/laboratuvar ve 10'u proje çalışması olmak üzere 110 saatlik bir kurstan oluşuyor. İkincisi ise 10 saatlik teknik-mevzuat güncellemesinden oluşuyor. Kanun aynı zamanda aile ve toplum hemşiresinin eğitim modülleri sayesinde edindiği temel becerileri de özetlemektedir.

Meclis Üyesi Bezzini kararın öneminin altını çiziyor. “Eğitim çerçevesini Bölge genelinde homojen hale getirerek, aile ve toplum hemşiresinin temel rol oynadığı yerel sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çok önemli bir adım daha atıyoruz”. “O, Toskana'daki gibi kamu ve evrensel sağlık sistemine önemli katkılar sunan bir profesyonel. Bölgesel eğitim yolunun tanımı, nüfusa daha yakın ve yaşlarına, ihtiyaçlarına ve belirli referans bölgelerine bağlı olarak nüfusun ihtiyaçlarına farklı yanıtlar verebilen bir hizmetin inşasının güçlendirilmesi anlamına gelir.”

Karara göre bireysel sağlık şirketleri, becerileri korumayı ve/veya ortaya çıkan eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlayan etkinlikleri Eğitim Faaliyet Planlarına yıllık olarak entegre edebilecek.