Vitesco, Marras ve Nardini: “Yeni bir sayfa açılıyor”

Sevilay

Yeni Üye
“İki Toskana tesisi için yeni bir sayfa açan ve uzun bir belirsizlik dönemini kesin olarak kapatacağını ve bunun yerine bölgemizde önemli bir gerçekliğin yeni bir gelişme, konsolidasyon ve büyüme aşamasını açacağını umduğumuz önemli bir anlaşma. tüm otomotiv sektörü, ekolojik geçişle yüzleşmek.
Ayrıca, Vitesco’nun İtalyan yönetimi ile sendika örgütleri arasında her zaman bulunan karlı atmosfer ve diyalog isteği sayesinde bugünkü sonucun nasıl mümkün olduğunun altını çizmek istiyoruz. Özellikle bazı aşamaları karakterize eden belirsizlik göz önüne alındığında, hafife alınamayacak bir gerçek”.

Bu nedenle, üretim faaliyetlerinden sorumlu meclis üyesi Leonardo Marras ve eğitim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini, bu öğleden sonra Floransa’daki Piazza dell’Unità’daki ikinci meclis üyeliğinin genel merkezinde Vitesco’daki otomotiv üretim tesislerinin geleceği hakkında düzenlenen toplantının sonunda. Fauglia ve San Piero a Grado (Pisa), her ikisi de Pisa ilinde.

Toplantıda bölgesel rekabet gücü yönetimi direktörü Paolo Tedeschi ve bölgesel Kriz Birimi temsilcisinin yanı sıra Punch Italia CEO’su Pierpaolo Antonioli, Vitesco Technologis Italy srl CEO’su ve insan kaynakları yöneticisi Riccardo Toncelli ve Laura da hazır bulundu. Lembi, Vitesco Technologies Avrupa Operasyonları başkanı Fernando Viturtia, Fauglia belediye başkanı Alberto Lenzi, sendika örgütleri ve Fiom, Fim ve Uilm’in Rsu’su.

Toplantı, geçtiğimiz günlerde gönderilen ve Vitesco Technologies İtalya’ya ait olan iki Pisan üretim tesisinin Vitesco Technologies Group’tan Belçikalı çok uluslu Punch’a devredilmesine ilişkin ön anlaşmanın Bölgeye iletildiği mektubun ardından düzenlendi. otomotiv endüstrisi için şanzıman ve tahrik sistemleri üretiminde. Anlaşma, yeni operasyonel yönetimin başlaması için son tarih olarak 31 Aralık’ı belirliyor.

Meclis üyeleri, “Bu pasaj, 750 işten çıkarma riskini ortadan kaldırıyor ve Toskana’nın sahil gibi yıllardır özellikle kritik bir durum yaşayan bir bölgesine bir güven işareti veriyor” diyor.

“Fauglia ve aynı zamanda Collesalvetti ve Livorno gibi son yıllarda konuyla ilgilenen sendika örgütleri ve belediye yönetimleri ile birlikte – devam Nardini ve Marras – durumu izlemeye devam edeceğiz, ve geçmişte de yapılan ekonomik kalkınma ve eğitimle ilgili olarak idareye sunulan araçlar aracılığıyla şirketle işbirliği yapma isteğimizi teyit ettik”.

“Son yasama meclisinde imzalanan ve Başkan Giani tarafından 2022’de yenilenen Mutabakat Zaptı – meclis üyeleri hatırlıyor – istihdamı ve üretimin sürekliliğini koruma ana hedefiyle bu geçiş sürecine eşlik eden Bölgenin sürekli ilgisini gösteriyor. Bu bağlamda, Pisa Üniversitesi Bilgi Mühendisliği Bölümü tarafından Unione Industriali Pisa ve Vitesco Technologies iş birliği ile düzenlenen Bölge olarak destek verdiğimiz kadın ve erkek çalışanlara yönelik eğitim ve beceri güncelleme kurslarını hatırlamakta fayda var. “

Kapanışta Nardini ve Marras, Vitesco’yu veya daha doğrusu giden sahibini “ağır bir yeniden yapılandırma planı hipotezine rağmen, çözüm aramak ve istihdam ve üretkenlik üzerinde dramatik sonuçlardan kaçınmak için zamanı garanti eden sorumlu ve rasyonel bir davranış” için takdir ediyor. çölleşme