Yenilenen “Rosati” okulunun açılışında San Giuliano Terme (Pi), Giani ve Nardini

Sevilay

Yeni Üye
Niccolini kapsamlı enstitüsünün bir parçası olan San Giuliano Terme (Pi) belediyesinin bir mezrası olan Asciano Pisano'daki “Licia Rosati” okulu bu sabah açıldı.

Bina, geçen Mart ayında başlatılan ve önemli bir bölgesel katkı sağlayan büyük bir yeniden geliştirme projesine tabi tutuldu.

Yürütülen belli başlı çalışmalardan bazıları şunlardır: bozulmuş kısımların iyileştirilmesi ve yeniden inşasını da içeren kornişlerin ve olukların restorasyonu; bozulmuş sıva üzerinde restorasyon çalışmalarının ardından cephelerin ve iç odaların tamamen boyanması; çevre kaldırımlarının yeniden inşası; ilgili mevzuatın belirlediği gereklilikleri karşılamak üzere hem enerji hem de akustik açıdan yüksek performanslı armatürler sağlayan iç ve dış armatürlerin değiştirilmesi ve güneş ışınımı koruma sistemleriyle entegrasyonu; artık okul kullanımı için yetersiz olan prefabrik modüllerdeki sınıfların kaldırılması; tüm odalara yeni linolyum döşeme kurulumu; odanın eğlence ve motor aktiviteleri için kullanılan, aynı zamanda kırılma önleyici özelliklere sahip ses emici panelli asma tavanı. Müdahalenin genel ekonomik çerçevesi 681.200 avroluk bir yatırım gerektirdi ve bunun yaklaşık 260 bin avroluk kısmı Toskana Bölgesi'ndeki bir ihaleden geldi.

Başkan Eugenio Giani bu sabahki kurdele kesme törenine katılırken, “Okul inşaatı, bölgesel konseyin öncelikli eylemlerinden biridir” yorumunu yaptı. “Bugünkü açılış, modern ve yenilikçi bir yapı sağlayarak eğitime yapılan önemli bir yatırımın kanıtıdır. Bölgenin, çocuklarımızın geleceğine yönelik bu müdahaleye kaynak katkısında bulunmasından gurur duyuyorum. Belediye başkanı Matteo Cecchelli'ye ve belediye yönetimine teşekkür ediyorum. Öğrencilerin ve öğretmenlerin gülümsemesini görmek beni mutlu ediyor.”

Bölge eğitim meclis üyesi Alessandra Nardini, bugün başkan Giani ile birlikte Asciano'dayken, “Okul binalarıyla ilgili yenilenen alanların açılışının her zaman harika bir haber olduğunu gözlemledi. Orada okuyan ve çalışanlar için güvenli, misafirperver, konforlu, kapsayıcı, herkese yönelik ve çevreye saygılı okulları garanti edebilmek çok önemlidir. Ortamların kalitesi öğretimin kalitesinin artmasına katkıda bulunur. Bu önemli yeniden geliştirme projesinde özveriyle çalışan belediye başkanı Cecchelli'ye, meclis üyesi Coli'ye, mevcut ve geçmiş belediye meclisine içtenlikle teşekkür ediyorum ve bugün bu projeyi destekleyen Toskana Bölgesini burada temsil etmekten gurur duyuyorum. Devlet okullarına yatırım yapmak her düzeyde kesin bir siyasi tercihtir, bunu öncelik olarak belirlemek anlamına gelir. Bölge olarak bu vizyonu paylaşıyoruz ve bu gibi tercihleri ileriye taşıyacak yerel yönetimlerin, belediyelerin ve illerin yanında yer almaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Matteo Cecchelli, “Yenilenmiş bir okul binasının açılışını her yaptığımızda, son konseyin son aylarında başlatılan ve tamamladığımız bir çalışma için büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye açıkladı belediye başkanı Matteo Cecchelli, gözlerinde görebildiğim bir memnuniyet çocuklar ve okul personeli. Bu müdahalelerin ekonomik taahhüdü hiçbir şekilde önemsiz değildi ve malzemelerin bölgesel fiyat listesindeki artıştan muaf değildi; ancak belediye kasasından gelen 422 bin avroluk kaynakların birleşimi sayesinde, toplamın %62'si ve Toskana Bölgesi'nden ofislerimiz tarafından alınan ihalenin geri kalanını 259.200 Euro'ya, 681 bin Euro'nun üzerinde bir rakamı karşılamayı başardık. Kaynakları ele geçiren, çalışmaların planlanmasını ve yürütülmesini takip eden San Giuliano Terme Belediyesi teknik ofisine teşekkür etmek istiyorum”.

Okul binalarından sorumlu meclis üyesi Fabiana Coli, “Bugün çok güzel bir gün, çünkü büyük önem taşıyan bir okul kompleksinin yeniden doğuşunu kutluyoruz” dedi. Tamamlanan iki müdahale serisinden sonra, faaliyet hiçbir zaman kesintiye uğramadı ve okula devam edildi. Yaz dönemini birçok erkek ve kız çocuğunun yanı sıra okullarımızın kültürünü ve eğitim düzeyini yükseltmeye her gün katkıda bulunan değerli okul personelimizle kutlamak için buradayız. çok genç vatandaşlara yer verdi ve Belediyenin doğusundaki bölge için çok önemli bir okulun yapısal olarak yeniden doğuşuna tanık olmak güzeldi. Çalışmalar hem bina kabuğunu hem de iç çevreyi içeriyordu. okul alanlarının güvenlik, hijyen ve sağlık koşullarını eski haline getirmek için duvar parçalarının ve iç kaplamaların yenilenmesi, aynı zamanda binanın enerji verimliliği ve binaların iç konforunun iyileştirilmesi de göz önünde bulundurularak.”

[In collaborazione con l’ufficio stampa del Comune di San Giuliano Terme – Pi]