Kediler neden böyle tıbbi bir kara kutu?

Seksenler

Yeni Üye
Belki de bu gerçekliğin gerçek bir yansımasıydı. Köpeklerimiz düzenli olarak Brooklyn'deki Prospect Parkı ile değiş tokuş ettiler, oyun arkadaşlarıyla mikrop alışverişinde bulundu ve kötü adamlar -kedilerimiz iç hayatta yaşarken kanatlar.

Şimdi kedilerimizdeki hastalık belirtilerini kaçırdığımızdan şüpheleniyorum. Olive'i veterinere getirdiğimizde aşırı tepki verdiğimizden korktum çünkü bir şey gibi görünebilirdik, bir şekilde görünmüyordu. Aslında kritikti.

Aslında, kediler semptomlarını maskelemek için yeteneklidir, bu da köpeklerden daha farklı bir şekilde ortaya çıkabilir. Artritik köpekler genellikle yürüyüşlerde kolayca keşfedilen dikkate değer bilgiler geliştirirken, birçok artritik kedi belirgin bir topallık belirtisi göstermiyor, dedi Dr. Perry. Nadiren kanepeye atlayabilir veya ele alınmış gibi görünüyorsunuz.

Dr., “Kedilerin günde çok saatlerce uyuduğu ve genel olarak sahiplerinin bu saatlerden birkaçı sadece etraflarında oldukları gerçeği göz önüne alındığında, kedilerinin zamanla yavaş yavaş değiştiğini görmemek çok daha kolay” dedi. Perry.

Geriye dönüp bakıldığında, muhtemelen Olive'in haftalarca sakin bir şekilde azaldığı görülüyordu.

Son olarak, veterinerler bağışıklık sistemlerinin kırmızı kan hücrelerini yok ettikleri sonucuna vardılar. Ancak neyi tetiklediğini veya yardımcı olan bir ilaç bulduğunu söyleyemediler. Sonuçta, bir iç içe geçmiş, kırmızı kan hücrelerinin muhtemelen yok edildiği zeytinleri büyük dalağı çıkarmayı düşünebileceğimiz son bir çıkış gibi bir şey önerdi.

İkinci bir görüş için başka bir veteriner e -mail gönderdim. “Splenektomi en kötü seçenek değil,” diye yazdı ve benzer hastalıkları olan insan hastaları için yerleşik bir tedavi olduğunu buldu. “Veteriner medyada sadece verimiz yok,” diye ekledi, “özellikle kedilerde.”

Kedileri merak et