Pegaso d'oro'dan Simone Cristicchi'ye. Giani: “Toskana'nın değerlerini yorumlayan sanatçı”

Sevilay

Yeni Üye
Toskana Bölgesi, Floransa'daki bölgesel konseyin Palazzo Strozzi Sacrati'deki genel merkezinde, müzik, tiyatro ve edebiyat yoluyla İtalyan kültürüne yaptığı katkının takdiri olarak Simone Cristicchi'ye maksimum kurumsal ödülü olan Pegaso d'Oro'yu verdi.

“Cristicchi – Giani'nin sözleriyle – popüler duygunun köklerinin daha derin olduğu özgün anlamları yakalayarak Toskana'nın hafızasına girmeyi başardı. Monte Amiata'daki madencilerin hikayelerini ve şarkılarını ve on dokuzuncu yüzyıl “peygamberi” Davide Lazzaretti'nin tarihini anlatma yeteneği, Cristicchi'nin her zaman başarılı olamayan veya artık sahip olamayacak insanlara gösterdiği ilginin kanıtıdır: Sorumluluk almadan ve arıza nedeniyle mağdur olan mağdurlar psikiyatrik yapılara yatırılıyor. Toplumsal öneme sahip konular karşı konulamaz bir güçle ifade ediliyor. Cristicchi'de müzikal formda ifade edilen ve çok daha ileri gitmeyi başaran bir duyarlılık var ve bölgeden aldığı tanınmayı meşrulaştıran şey de bu ve Toskana topraklarıyla olan bağlantısıdır “.

Cristicchi, “Sanat kariyerime Floransa'da, Via dei Canacci'de, Santa Maria Novella istasyonunun yakınında, küçük bir sahnenin, bir gitarın bulunduğu” Eskimo Kulübü “adlı küçük bir yerde başladığımı çok az kişi biliyor – diye anımsıyor Cristicchi. Floransa'da San Salvi, Siena'da San Niccolò ve Volterra'daki San Girolamo sığınma evinde performans sergileyebilir. sana bir gül vereceğim 2007'de Sanremo Festivali'ni kazandığım şarkı, belgeselin jeneriğinin müziği olarak doğdu. Toskana'ya projemle geri döndüm Şarkılarım, şarap aşkı ve anarşi Amiata Dağı madencileri Korosu ile birlikte adandı ve yaratıldı, ardından Davide Lazzaretti'nin hikayesine tutkuyla bağlı olduğum Arcidosso'ya, Monte Labro peygamberin hikayesini anlatan bir tiyatro gösterisi anlattım.

Toskana'ya karşı özel hislerimin son bölümü gösteri Cennet. Karanlıktan aydınlığa Dante Alighieri'nin ölümünün 700. yılı vesilesiyle Dante şiiriyle karşılaştım. “

“Simone Cristicchi ile – ekonomi ve üretken faaliyetlerden sorumlu bölgesel meclis üyesi Leonardo Marras'ı ekliyor, Roccastrada'nın 2009 yılına kadar belediye başkanı – bana sanatsal düzeyde ve personel açısından takdir etme fırsatı veren Canti di Mine gösterisi sırasında tanıştık. insani nitelikleri ve olağanüstü duyarlılığı. “

Cristicchi ile Sanremo Festivali'nin bir sonraki edisyonunda sunacağı şarkı hakkında konuşmak için de zamanımız var: Romalı müzisyenin yazar figürünün basit, kişisel ve aynı zamanda tarih yeteneğine sahip bir dille ifade edildiğinin bir teyidi. birçok kişi tarafından paylaşılan bir insanlık durumunu anlatıyor.

Cristicchi, “Günlük olaylardan kaynaklanan ilhamların beni sık sık fethetmesine izin veriyorum” diyor. Bu durumda annem Luciana'nın sakatlığı. Yaşamın belli bir noktasında roller tersine dönebilir mi ve ilk referans ve sığınak olarak gördüğünüz figür, acil hale gelen ve hayatımızın bir parçası haline gelen bir aşk eyleminin karşılığında bakım konusu haline gelebilir mi diye sık sık merak etmişimdir. yol insan. Zamanı boşa harcamayın, olayları ve ilgiyi bozmayın çünkü zaman aniden ıskalayabilir ve tarih durabilir. Bu, duygusu Küçükken. Bana iyi bak: Simone Cristicchi'nin biyografisinin başlığı şöyle.